DOLAR

32,3377

0.16%
EURO

35,1857

-0.02%
ALTIN(gr)

2.239,84

-0,15%
BİST 100

%
Hurmanın Vücut Sağlığına Katkıları

Hurmanın Vücut Sağlığına Katkıları

Hurma yaygın olarak tüketilen faydalı bir besin maddesidir. Tok tutma özelliği olan hurma ramazan ayında ve orucu açmanın sünnet olmasından dolayı çok sık tüketilir. Bu haberimizde sizlere Hurmanın Vücut Sağlığına Katkıları konusunda bilgiler vereceğiz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Hurmanın Vücut Sağlığına Katkıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hurma yaygın olarak tüketilen faydalı bir besin maddesidir. Tok tutma özelliği olan hurma ramazan ayında ve orucu açmanın sünnet olmasından dolayı çok sık tüketilir.

Vücut için oldukça faydalı olan hurma sofralarımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Açlığı bastırıp sindirim sistemini düzene sokan hurma vücuda direnç verir. Hurma DNA yenilenmesini sağlar. Hücrelerin yaşamsal faaliyetine destek olup hücrelerin yenilenmesini sağlar. Hurma doyurucu ve yararlı bir besin maddesidir. Hurma içinde 16 farklı mineral çeşidi bulunur.

Mineral bakımından oldukça zengin olan hurma güçlü bir antioksidandır. Hurma bağışıklık sistemini güçlendirip vücudu hastalıklara karşı korur.

Hurma içerdiği selenyum ile kanser riskini azaltır. Vitamin bakımından oldukça zengin olan hurma C, B1, B2 ve A vitaminleri içerir. İçerdiği flüorür ile diş çürümesini engeller. Kalp damar tıkanması sorunu yaşayan kişilere hurma tavsiye edilir. Yüksek lif bulunan hurma kolon kanseri, rahim ve göğüs kanseri oluşmasını önler. Hurma beyin hücrelerindeki hasarları giderir.

Vücudun şeker düzeyini dengede tutar. Demir bakımından zengin olan hurma kansızlığı yok eder. A vitamin yönünden zengin olan hurma göz sağlığına olumlu katkılar sağlar. Kalsiyum ve fosfat zengini hurma kemik gelişimini düzene sokar. Antiseptik özelliği ile yaraların hızlı iyileşmesini sağlar.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP