DOLAR

32,3321

0.24%
EURO

35,0840

-0.15%
ALTIN(gr)

2.301,45

1,06%
BİST 100

%
İçişleri Bakanı Açıkladı: Çipli Kimlik Dönemi Başlıyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İçişleri Bakanı Açıkladı: Çipli Kimlik Dönemi Başlıyor!

İçişleri Bakanı Açıkladı: Çipli Kimlik Dönemi Başlıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamalarda ehliyet bilgileri ile çipli kimliklerin birleştirileceği projenin Cuma günü itibariyle başlayacağını bildirdi. Aksaray Genç Mucitler Bilim ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen “Gelecek Evinde Şekillenecek” projesinin çevrim içi açılışına katılım sağlayan Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
İçişleri Bakanı Açıkladı: Çipli Kimlik Dönemi Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknolojik Altyapı Genişliyor!

İçişleri bakanlığının teknolojik altyapısı hakkında bilgileri aktaran bakan Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün yılda 35 bin kişi ile işlem yaptığını belirtirken, ehliyet ve pasaport gibi evrakların Emniyet Müdürlüğünden nüfus idarelerine alınmasını da devrim niteliğinde bir uygulama olduğunun altını çizdi. Soylu bu süreçte kimliklerin çipli sisteme dönmesini ve ehliyetlerin bu çipli kimlikler ile birleştirilerek tek kart olarak kullanımına Cuma gününden itibaren başlanacağını da belirtti.

Bakan Soylu Açıklamalarda Bulundu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu;

“Cuma günü Allah nasip ederse uygulamayı başlatıyoruz. Ehliyetleri kimliklerin içine yüklüyoruz. Yani vatandaşımız artık hem ehliyetini hem kimliğini taşımak zorunda kalmayacak. Bizim polislerimiz de denetleme yaparken ehliyetin yoksa sana ceza yazarım demeyecek. Cebimizde artık çok kart olmayacak. Becerebilirsek, e-imza, banka kartı, SGK ve sağlık bilgilerini de bu kartın içine koyacağız. İçerisinde parmak izinin olduğu, biyometrik resimlerin bulunduğu bir kartı sağlayacak yüksek kapasiteye sahibiz” açıklamalarında bulundu.

112 Acil Çağrı Merkezleri 2021 Yılında Hizmette!

Acil çağrı numaralarını tek bir numara altında toplayarak 112 Acil Çağrı Merkezi Sisteminin kurulduğunu ve bu projenin Dünya üzerinde parmakla gösterildiğini belirten bakan Soylu, sistemin ülkede ki 45 ilde başarıyla uygulamaya geçildiğini açıkladı. Acil çağrı merkezi sistemi uygulamasının 81 ilde geçerli olacağı tarih olarak 2021 senesinin Haziran ayını hedef gösteren Soylu, yerli yazılım ile çalışan yapay zekânın tüm ihbarları gerekli hatlara aktaracağını da belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP