DOLAR

32,4969

0.14%
EURO

34,8008

0.16%
ALTIN(gr)

2.490,38

1,16%
BİST 100

%
Ihlamur Artık Karaborsa!

Ihlamur Artık Karaborsa!

Türkiye ve Dünya’daki etkisini tüm hızı ve yoğunluğuyla göstermeye devam eden COVİD19 salgınıyla birlikte halk, bağışıklık güçlendirici doğal ürünlere akın etti. Ihlamura gelen yoğun ilgiyse artık piyasada ıhlamur bulmayı zorlaştırmaya başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
Ihlamur Artık Karaborsa!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın Gibi Değerleniyor!

Kış mevsimine girmemizle birlikte baş gösteren mevsimsel grip, hali hazırda devam eden yeni tip korona virüs salgını, havaların soğumasıyla baş gösteren faranjit derken vatandaş gerek boğaz ağrısına iyi gelen gerekse bağışıklığı güçlendiren çaylara yöneldi. Adaçayı, papatya, kuşburnu ve benzeri diğer çaylara oranla en yüksek fiyat artışıysa ıhlamurda gözlendi.

Geçen seneki fiyatına göre %50 artış gösteren ıhlamur, bugün tezgahtaki yerini 150 Türk Lirasıyla buluyor. Satış fiyatının bu denli artmasına rağmen pazarda fazlasıyla alıcısı bulunan ıhlamur, eskiye oranla artık çok da kolay bulunamıyor. 40 gram kadar küçük bir porsiyonu bile 5 TL’den satılmaya başlanan ıhlamur çayı, tüm bunlara rağmen rağbet görmeye yüksek bir taleple de devam ediyor.

Satışlarda Patlama Yaşıyoruz

Tüm aktarların görüşü aynı yönde, ıhlamur ve benzeri doğal çayların satışlarda patlama yaşanıyor. Bir sene içerisinde fiyatı yüzde 50 zamlanan ıhlamur, piyasada altın gibi bir değer yükselmesi yaşıyor. Zencefil ve zerdeçal fiyatları için de aynı durum söz konusu. Korona virüs salgını ekonomiyi etkilediği gibi, piyasadaki tüm ürünlerin fiyatlarına da bir şekilde etki göstermeye devam ediyor. Üretiminde azalma gözlenen ve fiyat artışını hızlı şekilde yaşayan ıhlamur da bu duruma bir örnek niteliği taşıyor. Sadece 1 kilosu 150 Türk Lirası olan ve daha da yükseleceğe benzeyen ıhlamur, artık eskisi kadar kolaylıkla da bulunamıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP