Bankadan Nasıl Kredi Çekilir?

Bankadan Nasıl Kredi Çekilir?

Bankadan kredi kullanmak isteyen kişilerin kullanabilecekleri farklı çok sayıda yöntem bulunmaktadır. Peki, bankadan nasıl kredi çekilir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
Bankadan Nasıl Kredi Çekilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankadan İhtiyaç Kredisi Nasıl Alınır?

Günümüzde en çok kullanılan kredi türlerinden biri olan ihtiyaç kredisi paketlerinde bankalar artık çok daha kolay bir şekilde kredi onayı vermektedir. Bankaların en fazla gelir kazandıkları kalemler arasında yer alan kredi başvurularında bu nedenle aralarında da büyük bir rekabet yaşanmakta, bu da ihtiyaç kredisi onayı verirken bankaların daha esnek davranmalarına neden olmaktadır.

Bankadan ihtiyaç kredisi çekmek için kullanabileceğiniz 3 ana farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki internetten ihityaç kredisi başvuru formu doldurmaktır. Bu yöntemde kredi çekmek istediğiniz bankanın internet sitesini ziyaret ederek krediler bölümünde yer alan online kredi başvuru formu linkini tıklamanız ve açılan yeni pencerede sizden istenen bilgileri doldurarak başvuru işlemini sonlandırmanız yeterli olacaktır. Kredi başvurunuz banka tarafından onaylanırsa kredi ön onayı mesajı tarafınıza gönderilir ve bu mesajla istediğiniz şubeden kredinizi çekebilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise SMS kredi başvurusunda bulunmaktır. Bankaların SMS kredi numaraları bulunmakta olup genelde bu numaralara sadece KREDİ yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra kimlik numarası yazılarak kısa mesaj gönderilerek kredi başvurusunda bulunulmaktadır Her bankanın mesajla kredi başvurusu için kullandığı numara ve mesaj metni farklı olduğu için bankanın bu numarasının internetten araştırılması gerekir. Son yöntem ise şubeden şahsen başvuruda bulunmaktır. Aslında son dönemde herkesin internetten kredi çekmek yöntemini tercih etmeleri nedeni ile şubelerin işlem hacimleri düşmekte, bu nedenle şubeden kredi için banka çalışanları daha düşük kredi faiz oranları uygulayabilmektedir.

Bankadan Araç Kredisi Nasıl Alınır?

Bankaların araç kredisi paketleri sıfır araç kredisi ve ikinci el araç kredisi paketi olmak üzere iki ana grupta kullandırılmakat olup genelde banka şubeleri üzerinden kabul edilmektedir Ancak bazı bankalarda internetten araç kredisi başvuruları da alınmakta olup yine de son aşamada bankaya şahsen gidilmesi kredinin kullanımı için zorunludur.

Bankadan Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Konut kredisi çekmek istiyorum diyen kişilerin internetten ön kredi başvurusu yapmasına izin verilmekle beraber yine de mutlaka bankaya şahsen başvuruda bulunmaları zorunludur. Çünkü konut kredisi çekilerek satın alınmak istenen evin tapusu teslim edilmelidir. Banka kredi istihbarat süreci ve konut kredisi ekspertiz işlemlerini yaptıktan sonra kredi kullanmanıza onay verirse konut alım süreci başlatılır.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP