DOLAR

32,5806

0.31%
EURO

34,8205

0.19%
ALTIN(gr)

2.501,24

0,69%
BİST 100

%
e Devletten Banka Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

e Devletten Banka Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bankaların çok kolay bir şekilde borçlanmaya izin vermeleri ile beraber bankalara olan borç miktarı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Borçlanan kişiler için bu borçları takip etmek bir süre sonra ise oldukça zor bir hale gelmektedir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
e Devletten Banka Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Banka borç sorgulama işlemleri farklı kanallardan yapılabilmekte olup bunlar arasında en çok tercih edilenlerin başında ise e-devlet gelmektedir. Ancak ne yazık ki e-devlet üzerinden sunulan böyle bir hizmet bulunmamaktadır. Yani tüm bankalara olan borçların tek bir ekranda görüntülenmesini sağlayan kolay bir sistem bulunmamaktadır.

Bankalara Olan Toplam Borcumu Nasıl Öğrenebilirim?

Bankalardan kredi kullanan kişiler tarafından en çok merak edilen sorulardan biride “Bankalara Toplam Borç Sorgulama / Öğrenme İşlemi Nasıl Yapılır?” sorusudur. Ne yazık ki bunu yapabilmenizi sağlayacak tek bir tuşla yapabileceğiniz kolay bir işlem yoktur. Bankalara olan borcunu öğrenmek isteyen kişilerin kullanabilecekleri en kolay yöntem Findeks üzerinden borç sorgulama işlemi yapılmasıdır. Findeks risk raporu üzerinde toplam borç tutarı gözükür ancak bankaların ismi ve borç tutarları tek tek yazılmaz.

Sadece bankalnardan kullanabileceğiniz limitiniz, toplam borç tutarınız ve grafikte kredili mevduat, kerid kartları, konut kredileri, tüketici kredileri ve taşıt kredileri gibi borcunuzun hangi kredili ürüne ait olduğu bilgisi bulunur. Ancak yine de Türkiye’de yer alan tüm bankalara ait olan toplam borcunuzu görmenizi sağlar. Bunun dışında kullanabileceğiniz tek yöntem tüm bankaları tek tek ziyaret ederek ya da tek tek banka müşteri hizmetleri telefon numarası üzerinden arama yaparak borç sorgulaması yapmaktır.

TC İle Banka Borcu Sorgulama Yapılabilir Mi?

Kimlik numarası ile borç sorgulama işlemini yapmak için e devlet sisteminden yararlanılması mümkün değildir. Kimlik no ile borç sorgulama işlemini yapmak isteyen kişilerin sadece Findeks kredi notu sistemi üzerinden borç sorgulaması yapması mümkündür. Bunun dışında kalan tüm durumlarda sadece kimik numarası ile borç sorgulama yapılması mümkün değildir. Bankalara borcum varmı nasıl öğrenirim diyen kişilerin ise Findeks risk raporu sorgulaması yapması yeterlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP