Ön Onaylı Kredi Nedir, Nasıl Kullanılır?

Ön Onaylı Kredi Nedir, Nasıl Kullanılır?

Bankaların kullandırmış oldukları kredi türlerinden biri de ön onaylı kredi paketidir. Peki, ön onaylı kredi nedir, nasıl kullanılır?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Ön Onaylı Kredi Nedir, Nasıl Kullanılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ön Onaylı Kredi Ne Demek?

İnternet ve mobil işlem kanallarını her geçen gün daha fazla kullanmaya başlayan bankalar tarafından hizmete sunulna kredi paketlerinden biride ön onaylı kredilerdir. Bu krediler müşterinin beyanı üzerinden başvuruların sistem tarafından otomatik olarak değerlendirmeye alındığı ve sonuçlandığı kredilerdir. İnternetten ya da SMS ihtiyaç kredisi başvruları gibi mobil kanallardan yapılan başvuruların ilk etap değerlendirmesi sonucu kullandırılan kredilerdir.

Başvuruda bulunan kişi ilgili kredi başvuru evrakları ile kendisine en yakın olan şubeyi ziyaret ederek, ön onay kredi mesajı ile kredisini kullanabilmektedir. Kredi başvurusunda bulunurken verdiği bilgilerin doğruluğunu ilgili belgelerle kanıtlayan kişiler aynı gün kredi kullanarak nakit paralarına kavuşurlar. Burada önemli olan kişinin ön onaylı kredi mesajı yollarken özellikle de aylık gelir belgesi bilgisini kanıtlayabilmesidir. Yani maaş bordrosu üzerinde yazan tutar neyse beyanda bu olmalıdır. Bu bilgiler birbiri ile tutarsa ön onaylı kredi çıkartılır ve banka aynı gün kredi kullandırırak müşterisine ödeme yapar.

Ön Onaylı Kredi Nasıl Alınır?

İlk olarak kredi kullanmak istediğiniz bankanın internet şubesi, mobil bankacılık uygulaması ya da SMS kredi başvuru numarası gibi kanalları üzerinden bankaya gitmeden kredi başvuru formunu doldurun. Banka ihtiyaç kredisi başvuru sonucu için size yanıt gönderecektir. Eğer başvurunuz onaylanırsa tarafınıza kredi onay mesajı gönderilir. İşte gönderilen bu mesaj ön onaylı kredi mesajı olarak kabul edilir.

Mesajda belirtilen kredi başvuru evrakları ile kendinize en yakın şubeyi ziyaret ederek kredinizi kullanabilirsiniz. Genelde ön onaylı kredi sizin o miktardaki krediyi kullanabileceğiniz anlamına gelir. Yani bu mesajı almanız bu krediyi kesin olarak kullanabileceğinizi gösterir. Ancak kredi başvurusunda bulunurken aylık gelirinizi fazla yazmanız ve gelir belgesi üzerinde gelir tutarınızın daha düşük olması gibi nedenlere bağlı olarak kredi red kararı çıkması gibi durumlar yaşanabilmektedir. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP