İhtiyaç Kredisi Mi? Taşıt Kredisi Mi? Araba Alırken Hangisini Kullanmak Daha Mantıklı?
  • Finans 365
  • Kredi
  • İhtiyaç Kredisi Mi? Taşıt Kredisi Mi? Araba Alırken Hangisini Kullanmak Daha Mantıklı?

İhtiyaç Kredisi Mi? Taşıt Kredisi Mi? Araba Alırken Hangisini Kullanmak Daha Mantıklı?

Araç alacak vatandaşların çoğu bankalardan alınan kredileri kullanıyor. Vatandaşlar nakit ihtiyaçlarını bankaların sunmuş olduğu farklı ödeme seçenekleri ve koşulları ile krediler alıyor. Peki araç alınırken, bankaların sunmuş olduğu taşıt kredisi almak mı yoksa ihtiyaç kredisi mi almak gerekir? Haberimizde sizler için değerlendiriyoruz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
İhtiyaç Kredisi Mi? Taşıt Kredisi Mi? Araba Alırken Hangisini Kullanmak Daha Mantıklı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araç alacak vatandaşların çoğu bankalardan alınan kredileri kullanıyor. Vatandaşlar nakit ihtiyaçlarını bankaların sunmuş olduğu farklı ödeme seçenekleri ve koşulları ile krediler alıyor. Bankalardan alınan bu kredilerle araç alınıyor. Peki araç alınırken, bankaların sunmuş olduğu taşıt kredisi almak mı yoksa ihtiyaç kredisi mi almak daha karlı olur?

Bütçenin yetmediği yerde bankalar devreye giriyor. Nakit ihtiyacın karşılanmasında destek sağlayan bankalar, sunmuş olduğu kredilerle vatandaşı az da olsa vatandaşı rahatlatmaya yetiyor. Yeni araç alacaklar veya aracının modeli yükselteceklerin bütçesi yeterli değil ise bankaların sunmuş olduğu kredilerden yararlanıyor.

Taşıt Kredisi Kullanmanın Olumlu Yanları

Bu kapsamda araç kredisi veya ihtiyaç kredisi ile nakit ihtiyacı karşılanıyor. Peki araba alırken araç kredisi mi? İhtiyaç kredisi alınmalı?

Araç alırken alınan taşıt kredilerinde, belirlenen vade süreleri yüksek olduğu için sıfır araç alımları bu kapsamda daha kolay olmaktadır. Bütçenizin küçük bir miktarı ile uzun vadede alacağınız kredi ile yeni bir araç sahibi olma şansınız bulunuyor.

Eğer taşıt kredisi kullanılacak banka ve araç satıcıları arasında bir anlaşma var ise bankların sunacakları özel faiz oranları ile oldukça uygun fiyatlarda yeni bir araç sahibi olabilirsiniz.

Bunun dışında taşıt kredisi alınacak bankada kaskonun yapılması da taşıt kredilerinde faiz indirimleri de uygulanıyor.

Taşıt Kredisi Kullanmanın Olumsuz Yanları

Taşıt kredisi kullanacak olanların belli bir miktar nakit paraya ihtiyacı oluyor. Çünkü, taşıt kredisi alınırken aracınızın banka tarafından ipotek edilmesi durumunda bazı masraflar ortaya çıkıyor. Ayrıca, bankalar araç tesliminde bedelin en fazla yüzde 50 ve yüzde 70 oranında kredi veriyor. Bundan dolayı da bankadan alınan kredi ödemeleri bitmediği takdirde araç üzerindeki ipotek kaldırılamıyor. Bu durumda da aracınızı satmak istediğinizde kredi ödemelerin bitirilmesi gerekiyor.

İhtiyaç Kredisi Kullanmanın Olumlu Yanları

Bankalar tarafından en çok kullanılan kredi türü olduğu için bankalar arasında rekabetten kaynaklı dönem dönem çok düşük oranlarda faizle, kredi imkanı sunuyor. İhtiyaç kredilerinde kasko zorunluluğunun olmaması da büyük bir avantaj. Ayrıca ihtiyaç kredilerinde, herhangi bir peşinata ihtiyaç duymadan krediden yararlanabiliyorsunuz.

İhtiyaç Kredisi Kullanımının Olumsuz Yanları

İhtiyaç kredilerinde kasko zorunluluğunun olmaması da büyük bir avantaj. Ayrıca ihtiyaç kredilerinde, herhangi bir peşinata ihtiyaç duymadan krediden yararlanabiliyorsunuz.

İhtiyaç kredilerinde en fazla 48 ay vade ile verildiği için kullanılabilecek kredi limiti düşüyor. Ayrıca bankalar ihtiyaç kredilerinde ipotek olmadığı için taşıt kredisine göre daha düşük olması sebebi ile istenilen kredinin çıkmama olasılığı bulunuyor.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP