İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Desteği 2021

İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Desteği 2021

Pandemi ile birlikte ihtiyaçlı kişi sayısında artış yaşanınca devlet farklı ihtiyaçları karşılayabilmek adına bir takım destekler sunuyor. Bu desteklerden biri de gıda desteği. Bugünkü makalemizde gıda desteği ile ilgili detaylara yer vereceğiz. İşte tüm ayrıntıları ile birlikte gıda yardımı ve desteği.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Desteği 2021
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Dünya’yı etkileyen pandemi koşulları sebebiyle işsiz kalan ve yardıma ihtiyaç duyan insanların sayısında artış yaşanmıştır. Ülkemizde de işini kaybeden, sağlık sebebiyle çalışamayan ve maddi geliri olmadığı için yardıma muhtaç olan ailelere farklı kurumların yardım destek programları bulunmaktadır. Bu kurumlar arasında kaymakamlık, valilik, belediye, STK’lar, dernekler, Özel vakıf ve kuruluşlar, Yardımsever kişiler ve Aile Çalışma ve Sosyal yardımlar genel müdürlükleri yer almaktadır. İhtiyaç duyan kişilerin kurumlara başvuru yapması gerekir. Başvuru için talep edilen evrakların tamamlanması sonrasında gereken yardımlara başlanmaktadır. İhtiyaç sahibi ailelerin maddi yardımdan sonra ihtiyaç duydukları en önemli konu gıda yardımı olmaktadır.

Gıda Desteği Almak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Ülkemizde gıda desteği almak için yapılması gerekenler istenen kuruma başvuru şeklindedir. Her bir kurum için ayrı ayrı başvuru yapmak ve sonucu beklemek gerekmektedir. İşlemler evrakların değerlendirilmesi sonrasında olumlu sonuçlandığında gıda yardımına başlanmaktadır. SYDV’ye başvuru yapılırken nüfus cüzdanı fotokopisi, başvuru dilekçesi, kayıt formu, gelir belgesi ve ikametgâh belgesi istenmektedir. Belediyelerin gıda yardımına başvuruda bulunmak için istenen belgeler kimlik fotokopisi, muhtardan alınan fakirlik belgesi, sağlık raporu ve yerleşim belgesidir. Kızılay’dan gıda yardımı almak için internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Dernek ve diğer kurumlar için internet sayfalarından veya birebir başvuru yaparak yardım talep etmeniz mümkündür. Gıda yardımlarını usulsüz olarak aldığınız tespit edilirse yasal işlemler başlatılmaktadır.

Gıda Desteği

İhtiyaç sahibi aileler farklı kurumlardan yardım talep ederek içinde bulundukları zor durumu atlatmak amacıyla destek alabilirler. Bu süreçlerin değerlendirme süreleri farklı olmaktadır. Devlet veya STK’lar aracılığıyla yapılan yardımların bazı kriterleri bulunur. Bu kişilerin yaşlı, yoksul, kronik rahatsızlık sahibi, kadın ve engelli olması durumuna göre öncelikli olarak değerlendirme yapılmaktadır. Gıda yardımı aylık ihtiyaçları kapsayacak özelliklerde veya bayram gibi özel günlerde sağlanabilmektedir. Bazı kurumlar aylık kart veya maddi destek sağlarken bazı kurumlar gıda kolisi gönderimi yapmaktadır. Size en yakın kuruma giderek veya başvuruda bulunarak zor günlerinizi atlatmanız için gereken desteği görmeniz mümkündür. İsterseniz e-devlet üzerinden de gıda yardımı için başvuru yapabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP