İhtiyaç Sahibi Kimse Kalmayacak 8 Ayrı Devlet Desteği Geliyor

İhtiyaç Sahibi Kimse Kalmayacak 8 Ayrı Devlet Desteği Geliyor

Maddi sıkıntılardan dolayı yağılan devlet desteği ödemeleri binlerce vatandaş ekonomik olarak rahatlayacak. Yoksul kimse kalmayacak parolası ile çalışmalara hız verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
İhtiyaç Sahibi Kimse Kalmayacak 8 Ayrı Devlet Desteği Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

8 farklı kalemde yapılacak olan ödemlerin tutarları 277 ila 1460 arasında değişiyor. Devlet desteklerinin bazılarını almak için hiçbir yerden ödeme almamak gerekirken birkaç ödeme aynı vatandaşa yapılabilecek. Şartların belirlendiği devlet destekleri için detaylı açıklamalar ilerleyen günlerde yapılacak. En çok takip edilen çeyiz ödemelerinin SGK tarafımdan gerçekleştirileceği açıklandı. Yetim kızların alacağı bu ödeme ile evlenmeden önce evde eksik olabilecek ürünlerin temin edilmesi sağlanacak. SSK ve BağKur kapsamına dahil ve ebeveynini kaybetmiş kızlar için yapılacak ödemelere ilerleyen zamanlarda 24 maaşa denk ödemeleri de eklenecek.

Emekliliği Zorlaşana Vatandaşlara Destek Devlet Tarafından Sağlanacak

Talep oluşturulduğu taktirde yetim maaşı alınmasının da önü açıldı.Yaşanılan süreçten en çok etkilenen sınıf ise yaşlılar ve engelliler oldu. Ayrılan ödeneğin büyük bir kısmı ise bu kategoriye harcanacak. Evde bakım ücretleri kapsamında verilecek bu ödemeler 1500 TL olarak belirlendi. Sigortalı çalışan vatandaşların bir kısmının emekliliklerine çok az kala işte çıkarılması büyük tepkilere yol açmıştı. Bu vatandaşlar için de ödeme yapılması planlanıyor. SGK tarafından verilecek bu ödemeye başvuru için toplu şekilde dilekçe verilmesi gerekiyor. Başvuruları ise SGK takip edecek. Barınma içinse fon ayrıldığı ifade edildi. 10 bin ila 25 bin TL arası yapılacak olan ödemelere destek olması açısından farklı seçenekler de oluşturulacak. Gerektiği taktirde tadilat çalışmaları da gerçekleştirilecek. Yapılan başvurular çok yönlü şekilde değerlendirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP