DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
İhtiyaç Sahibi Olanlar Dikkat! Başvuran Vatandaşlara Anında 1.544 TL Ödeme Yapılacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İhtiyaç Sahibi Olanlar Dikkat! Başvuran Vatandaşlara Anında 1.544 TL Ödeme Yapılacak!

İhtiyaç Sahibi Olanlar Dikkat! Başvuran Vatandaşlara Anında 1.544 TL Ödeme Yapılacak!

Zorlu süreçler sürmeye devam ederken hükümet bünyesinde vatandaşlar için destekler verilmeye devam ediyor. Engelli yakınlarının ilgilenmek ile görevli oldukları ev bakımları esnasında ihtiyaç duyulan yaşlılar için verilen devlet destekleri de her geçen gün yeni bir rekor kırmaya doğru ilerliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
İhtiyaç Sahibi Olanlar Dikkat! Başvuran Vatandaşlara Anında 1.544 TL Ödeme Yapılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Engelli raporu olan bütün insanlar için devlet bünyesinde destekler verilmeye devam ediyor. Doktor kontrolleri esnasında verilen sonuç ile sevk edilen hastane sırasında sağlık kurul tarafından verilen rapor eğer yüzde kırk oranlarının altında kalıyorsa engellik derecelerinden dolayı tahsis talep tahripleri de verilecek. Maaş almak için olanak kazanan vatandaşların da merkez sağlık kurumlarına gelmelerinin hemen sonrasında maaş almak için haklar tanınacaktır.

Devlet aracılığı ile vatandaşlara özel olarak verilen pek çok destek paketleri devam ediyor. Desteklerden bir tanesi de 1544,61 TL değerindeki yardım oluyor. Bu sayede engelli insanlar ve onlara bakmak ile görevli olduğu vatandaşlar rahat bir nefes alabiliyor. Bu ödemeler için vatandaşların kendilerine ait olan telefon numaraları ile SMS sorgulaması yaparak öğrenme hakları veriliyor. Bakım aylığı tahsis etmek için hak kazanacak vatandaşların engellilerin bir ya da ikinci dereceden akrabalarının olma koşulları da gerekiyor. Bu kapsamda dayı, yeğen, teyze ya da amca gibi akrabalar da haklardan yararlanma olanağı sağlanacak.

Ev Bakım Aylığı Sorgulamalar Nasıl Yapılacak?

Evde bakım aylığından yararlanmak isteyen vatandaşların hesaplarına yattı mı yatmadı mı diye öğrenmek için e-devlet üzerinden sorgulamalar yapılabilecek.

TC vatandaşları numaraları ile beraber e-devlet şifreleri üzerinden sorgulamalar ile birlikte evde bakım destek ödemeleri yapılacak. Açılan sayfa ekranları üzerinde yer alan sorgulama ile beraber ödemeler yapılırken SMS sorgulaması ile beraber ödemeler yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP