DOLAR

32,3693

0.15%
EURO

34,9967

-0.3%
ALTIN(gr)

2.325,00

0,25%
BİST 100

%
İhtiyaç Sahipleri Fatura Ödeme Derdinden Kurtuldu Devlet Duruma El Koydu
  • Finans 365
  • Finans
  • İhtiyaç Sahipleri Fatura Ödeme Derdinden Kurtuldu Devlet Duruma El Koydu

İhtiyaç Sahipleri Fatura Ödeme Derdinden Kurtuldu Devlet Duruma El Koydu

İhtiyaç sahibi vatandaşlar başvurdukları taktirde elektir faturası ödemeyecek. Faturanın durumuna göre devlet faturaya ortak olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
İhtiyaç Sahipleri Fatura Ödeme Derdinden Kurtuldu Devlet Duruma El Koydu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

103 TL’ye varan fatura destek ödemeleri için başvuruların başlaması an meselesi. Çok talep gören bu ödemelerden vatandaşlar inanılmaz şekilde memnun. 103 TL’ye varan elektrik faturaları devlet tarafından ödenirken 103 TL’nin üstü olan faturalar için farklı bir yol izlenmiş olacak. Buna göre 103 TL’yi devlet yine karşılayacak ancak geriye kakan kısım vatandaşların kendi ceplerinden çıkmış olacak. Nakdi olarak yapılması planlanan ödeme için değişiklik ise son anda geldi. Devlet bu ödemeleri nakdi olarak yapmaktan vazgeçtiğini belirten bir açıklamada bulundu. İzlenecek yöntem ise vatandaşla paylaşıldı. Buna göre PTT kanalıyla gerçekleşecek ödeme faturadan indirim olarak hayata geçirilmiş olacak. Fatura ne kadar tutmuş ise o tutarın içinden 103 TL indirilmiş olacak.

Nakdi Ödeme Yerine İndirim Yapılacak

PTT kanalıyla işlem yapılacağı için daha önceden PTT’den hizmet almayan vatandaşlar kimlik kartlarıyla beraber şubeye gitmelidir. Başka bir evrağa gerek olmadığının altı çizildi. Kişi kimlik kartıyla vezneye gittikten sonra şube yetkilisi gerekli bilgileri sisteme girmiş olacak. Sistem üzerinden sizin elektrik faturası için ödeme alıp almayacağınız belirlenmiş olacak. Eğer işlem olumlu ise, ödeme alabiliyorsanız PTT ekranında görünen faturanın içinden 103 TL düşmüş olacak. Beklenen zam yeni ödeme dönemine yetişirse o zaman vatandaşlar 103 TL değil 106 TL ödeme almış olacak. Ödemeden yararlanmak isteyen vatandaşlar vakit kaybetmeden E Devlete ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP