DOLAR

32,3462

0.27%
EURO

35,1450

0.01%
ALTIN(gr)

2.309,86

1,44%
BİST 100

%
İhtiyaç Sahipleri İçin Eşsiz Fırsat Dışarı Çıkmadan 977 TL Cepte
  • Finans 365
  • Finans
  • İhtiyaç Sahipleri İçin Eşsiz Fırsat Dışarı Çıkmadan 977 TL Cepte

İhtiyaç Sahipleri İçin Eşsiz Fırsat Dışarı Çıkmadan 977 TL Cepte

43 farklı alanda ödeme listesi çıkartan devlet bunların hepsini tek tek duyurdu. Sevindirici haber ise bu ödemelere başvuru online şekilde olabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
İhtiyaç Sahipleri İçin Eşsiz Fırsat Dışarı Çıkmadan 977 TL Cepte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplumun her kesimden vatandaşa ödeme vermeye devam eden devlet yine aynı kapsayıcılıkta bir paket hazırladı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşa sunulacak seçenekler arasında seçim yaptıracak olan sistem yapılan başvuruya göre destek ödemesi yapacak. Muhtaçlık aylığını da sisteme koyan devlet ihtiyaç sahibi kimse bırakmayacak. Eğer geliriniz yoksa başvuru sayesinde konut, gıda, sağlık alanında destekler alabileceksiniz. Muhtaç aylığı için aranan şartlar da belirlendi. Buna göre bu ödemeden faydalanacak kişinin annesi ya da babası vefat etmiş olması ve 18 yaşın altı olması gerekiyor. Kişi engelli bir bireyse alacağı sağlık raporuyla engel durumunun %40 ve üzeri olmasını belgelemesi gerekiyor.

Engelli Vatandaşlar Sağlık Raporu Almalı

Bunlara ek olarak kişinin sosyal güvenlik kurumlarına hiçbir şekilde bağlı olmaması gerekiyor. Başvuru yapacak vatandaşın üzerine kayıtlı taşınır taşınmaz mallar da olmamaları. Maaş alacak kişinin vasiliğinin olması kafaları uzun süre karıştırmıştı. Eğer bir sebepten dolayı kısıtlanmış ve vasilik-vesayet sistemine mahkeme kararıyla tabi ise bu kişiler muhtaçlık maaşına başvuruda bulunamayacak. Tüm bu şartları sağlayan vatandaşlar başvurularını Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapabilecek. İkamet edilen ilde bulunan müdürlüğe başvurulmasına dikkat edilmeli. Eğer Vakıflar Genel Müdürlüğüne gidecek durumunuz yoksa internet üzerinden de başvuru oluşturmanızmümkün. PTT aracılığı ile alınacak maaş için hesap açılması gerekli. Ancak başka bir hesabınız varsa IBAN bilgilerini başvuru esnasındabelirterek bankanızdan da ödemeyi alabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP