DOLAR

32,3315

0.24%
EURO

35,0829

-0.15%
ALTIN(gr)

2.295,90

0,82%
BİST 100

%
İhtiyaç Sahiplerinin Faturaları Devlet Tarafından Ödeniyor

İhtiyaç Sahiplerinin Faturaları Devlet Tarafından Ödeniyor

Eğer ihtiyaç sahibiyseniz, belirli bir geliriniz yoksa bu haber tam sizin için. Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için elektrik yardımı yapılacağını duyurdu, destek ödemeleri yapılacak. İşte detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
İhtiyaç Sahiplerinin Faturaları Devlet Tarafından Ödeniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaz, kış hiç fark etmeden elektrik faturası ödüyoruz. Evde neredeyse her yerde elektrik kullanılıyor haliyle faturalar kabarık gelebiliyor. Geliri olmayan, yardıma muhtaç ailelerde faturaları nasıl ödeyeceğini kara karar düşünüyor. İşte tüm bu sorunların önüne geçecek haber geldi, vatandaşların hane içerisinde yaşamaya devam eden kişi sayısı ve bu kişi sayısına göre belirlenen Kwh ile beraber hesaplanacak.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için sosyal devlet anlayışı içinde başlatılan hizmet Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı onayınca başlayacak. Hanede en az 2 kişi yaşıyorsa faturadan 75, 3 kişi yaşıyorsa 100, 4 kişi yaşıyorsa 125 ve 5 ve üstü kişi yaşıyorsa da 150 kilovatsaatlik ödeme yapılacak.

Peki Bu Kampanyadan Kimler Yararlanabilecek?

Bakan Dönmez’in yaptığı açıklamaya göre 150 kwh kadar bir destek yapılacak, buda yaklaşık 100 milyon kişiye elektrik desteği yapılabileceğini ortaya koyuyor. Konu hakkında destekleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yapacak.

Ortalama 2.5 milyon düzeyindeki hane için 10 milyon üzerinde vatandaşa destek verilmesi planlanıyor. Elektrik yardımları sayesinde vatandaşların fatura konusunda rahatlaması planlanıyor. Hanedeki kişi sayısına göre hesaplanmasının nedeni ise, elektrik kullanımının kişi sayısı ile orantılı olmasıdır. Program ve düzenlemeler henüz tamamlanmadığı için herhangi bir değişiklik de yapılabilir. Kişi başı ödemenin de 40 Tl olduğu açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP