DOLAR

32,5876

0.35%
EURO

34,8644

0.35%
ALTIN(gr)

2.495,96

0,48%
BİST 100

%
İki Bankadan Esnafa Büyük Destek Kredi Limitleri Görenleri Şaşırtıyor

İki Bankadan Esnafa Büyük Destek Kredi Limitleri Görenleri Şaşırtıyor

Normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde devlet yatımları esnaf üzerine yapmaya başladı. Kredi kampanyaları geliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
İki Bankadan Esnafa Büyük Destek Kredi Limitleri Görenleri Şaşırtıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre Şeker Bank ve İş Bankası esnafa, sanatkâra kredi vermek için ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Bu bağlamda sadece esnafın ve sanatkarın yararlanabileceği bir kredi kampanyası paylaştı. Paylaşılan kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların belli başlı şartlara riayet etmesi gerekiyor. Buna göre kişilerin esnaf ya da sanatlar olduğunu bağlı olduğu odalardan getirecekleri sicil belgesiyle ispatlamalı. Sicil belgesi için vakti olmayan vatandaşlar için vergi levhasının da varlığı önemli bir seçenek. İstenen evraklardan en önemlisi klan bu evraklar kişilere kredi verdirecek olan detaylardan. Buna ek olarak hâlihazırda bir dükkanın olmasına gerek yok. Kişiler kepenk kapatmış olsa bile pandemiden önce en az 3 ay dükkan işleten kişiler bu kampanyadan yararlanabilecek.

Esnaflara Yeni Müjde

Buna ek olarak sanatkârların evlerindi bile olsa ufak bir atölyesinin olması kredi alımı açısından çok önemli. Tüm bu şartlara uyum sağladıktan sonra kredi alınması için gereken klasik aşamalara geçilecektir.. Buna göre kişilerin 18 yaşından büyük olması en gerekli şartlardandır. Ayrıca kredi notuna da bakacak olan bankalar kredi notu düşük olan vatandaşlar için de bir alternatif getirdi. Getirilecek 3 tane kefil sayesinde kişiler rahatlıkla kredi alabilecek. Kredi limiti 225 bin TL olarak belirlendi. Kredi faiz oranı %1.13 olarak ilerleyecek ve esnafların cirolarına göre kredi limiti artırabilecek. Başvurular ise online ya da yüz yüze olacak şekilde oluşturuldu. ATM veya ALO Kredi Destek hattı kullanılmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP