DOLAR

32,4099

0.21%
EURO

35,0922

-0.12%
ALTIN(gr)

2.320,59

0,05%
BİST 100

%
İki Farklı Ödeme İçin Çalışmalar Devam Ediyor Detaylar İse Açıklandı
  • Finans 365
  • Gündem
  • İki Farklı Ödeme İçin Çalışmalar Devam Ediyor Detaylar İse Açıklandı

İki Farklı Ödeme İçin Çalışmalar Devam Ediyor Detaylar İse Açıklandı

Yaşlılık aylığı ve pandemi ödemesi için çalışmalarda sona gelen yetkililer yavaş yavaş açıklamalara başladı. Yapılan açıklamaya göre bu iki ödeme birbirini tamamlıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
İki Farklı Ödeme İçin Çalışmalar Devam Ediyor Detaylar İse Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi ile beraber hayatımıza giren pandemi destek ödemesinden milyonlarca kişi faydalanandı. Başvuru yapmayan vatandaşların tekrar başvuru yapması destek ödemesi almayan vatandaşları sevindirmişti. Periyodik olarak gerçekleşen ödemelerin tekrardan halka açılması için yeniden çalışma yapılması gerekiyordu. Devlet pandemi destek ödemesini yeniden revize ederek başvuru sürecinden ödeme sürecine kadar kusursuz bir plan oluşturdu. Buna göre E Devlet üzerinden yapılacak başvurularda sistemin sıkıntı çıkarması söz konusu olmayacak. Vatandaşlar hızlı davrandığı müddetçe rahatlıkla ödeme alabilecek. Buna ek olarak başvuruların en geç 1 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Pandeminin 2. Dalgası herkesi fazlasıyla yordu. Bundan dolayı maddi beklentisi olan vatandaşlar daha fazla bekletilmeyecek.

Şartlar Aynı Ufak Detaylar Farklı

Yaşlılık aylığı için getirilen düzenlemeler pandemi ödemesine getirilen düzenlemeler ile aynı. Ancak pandemi ödemesi genele daha fazla hitap ederken yaşlılık aylığı belli bir kesime hitap ettiğinden orada yapılan revize işlemeli daha kısa sürdü. Buna göre yaşlılık aylığı almak isteyen vatandaşlar E Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edebilir. Yapılacak olan müracaatlarda asıl istenen kişilerin kendilerinin başvuru oluşturmasıdır. Ancak bu mümkün değilse yaşlının 1. Dereceden yakınları ya da hukuken atanan vasisi de başvuru oluşturabilir. Buna ek olarak 65 yaş üstü kişilerin alacağı bu aylık emekli aylığı ile beraber alınmıyor. Aylık alacak olan vatandaşın tek geliri verilecek yaşlılık aylığı olmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP