DOLAR

32,5971

0.37%
EURO

34,7918

0.16%
ALTIN(gr)

2.496,08

0,49%
BİST 100

%
İki Farklı Ödemeye Onay Çıktı Vatandaşın Temel Problemi Çözüldü
  • Finans 365
  • Finans
  • İki Farklı Ödemeye Onay Çıktı Vatandaşın Temel Problemi Çözüldü

İki Farklı Ödemeye Onay Çıktı Vatandaşın Temel Problemi Çözüldü

Devlet desteklerinin arttığı bu günlerde vatandaşlar da ekranlardan ayrılamıyor. Her gün farklı bir açıklama geliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:07
İki Farklı Ödemeye Onay Çıktı Vatandaşın Temel Problemi Çözüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre gıda ve yakacak destekleri için onay çıktı. Vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu iki farklı ödeme için onay çıkması herkesi oldukça sevindirdi. Gıda desteklerinde daha önce koliler dağıtılırken şimdi PTT aracılığıyla nakdi destek sağlanacak. Bu sayede vatandaş diledikleri gıdaya istedikleri şekilde ulaşabilecek. desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşların hanelerine kişi başı 700 TL düşmesi gerekiyor. Asgari ücretin üçte birine denk gelen bu değer devletin referans değeri olacak. Gıda destekleri için ve yakacak destekleri için farklı formların doldurulması gerekiyor. Kişinin neye ihtiyacı vatsa ona göre form doldurması gerekli olan şartlardan. Kişilerin aynı anda hem yakacak hem gıda desteğine ihtiyacı olabileceği gibi sadece yakacak ya da sadece gıda desteğinde ihtiyacı olabilecek.

18 Yaş Sınır Olarak Belirlendi

Yakacak destekleri ise bölgelere göre değişecek. Her bölgeye eşit derecede yakacak desteği sağlanmayacak. Kontrollü denetin ile sağlanacak destek sayesinde vatandaşlara israf edilmeden destek sağlanmış olacak. Bu sayede her vatandaşa destek paketi gitmiş olacak. Kışların sert geçtiği yerlerde hem yakacak hem nakdi yakacak desteği sağlanacak. Ancak kışların yumuşak geçtiği yerlerde nakdi yakacak desteği uygulaması söz konusu olacak. Başvurular için konan tek şart asgari ücretin üçte biri şartı değil. Buna ilaveten başvuru yapan kişilerin 18 yaşından küçük olmaması gerekiyor. Yapılan açıklamaya göre devletten başka destek ödemeleri almak bu desteklerden yararlanmaya engel değil. Ancak emeklilerin bu haklardan yararlanıp yararlanmayacakları kesin değil.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP