İkinci El Araba Fiyatlarında Değişim Mi Oluyor?

İkinci El Araba Fiyatlarında Değişim Mi Oluyor?

Eskisi kadar kullanılmayı tercih etmeyen toplu ulaşım, yeni bir ihtiyaç doğurdu. Corona virüsü sebebiyle teması en aza indirmek isteyen bireyler, şahsi araç alabilmek için çaba gösteriyor. Peki pandemiden etkilenen ve yükseliş gösteren araba fiyatları ne durumda?​​​​​​​ İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
İkinci El Araba Fiyatlarında Değişim Mi Oluyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkinci El Araç Fiyatları Sonunda Düşüyor Mu?

Birden bire hayatımıza giren yeni tip korona virüs sonrasında halkın sosyal teması en aza indirmek için uyguladığı yöntemlerden biri de şahsi araç sahibi olmak oldu. İr anda ikinci el arabalara gösterilen rağbet, ticaret kısıtlaması sebebiyle ülkeye bir süre sıfır araç girmemesi ve bir takım finansal etkenler sonucu ikinci el araba fiyatları bir anda tavan yaptı. Durum öyle bir hal aldı ki, temiz bir ikinci el araç bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Yükselen fiyatlar, düşüşe geçen ekonomik durum, araç sahibi olmayı neredeyse imkansız hale getirdi.

Araç Fiyatları Yükseliyor Mu?

Fiyatların daha da artacağını düşünen vatandaş, bütçesine en uygun aracı almaya devam ediyor. Bunun sonucunda yaşanan piyasadaki araç yoksunluğu devam ettiğinden, fiyatların bir süre daha düşmesi beklenmiyor. Uzmanlar, araç fiyatlarında herhangi bir düşüş yaşanmayacağı kanısında hem fikir. Ayrıca uzmanlar, araç fiyatlarında döviz kuru da etkili olduğundan ve son dönemlerde Euro ve Dolar’da yüksek artışlar gözlendiğinden dolayı, araç fiyatlarında azalma beklenmesinin söz konusu olmadığını da belirtiyorlar. Araba sahibi olmak isteyen vatandaşlar içinse galeri sahibi Ahmet Yurtlu üzücü bir açıklama yaptı. 2021 yılı itibariyle araç fiyatlarında hiçbir düşüş gözlenmeyeceğini, hatta yüzde 10 oranında bir artışın bile yaşanabileceğini öngördüğünü belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP