İkinci El Araç Satıcıları için Uyarı

İkinci El Araç Satıcıları için Uyarı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan ve başlatılan, ikinci el motorlü kara taşıt ticaretini gerçekleştirmek isteyen kişilerin mutlaka almaları gereken yetki belgesi, 13 Mayıs tarihi itibariyle ticaret il müdürlüklerinden alınabilecektir. Bu belgeyi alma süresi için, paniklemeye gerektiren herhangi bir durum bulunmamaktadır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
İkinci El Araç Satıcıları için Uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yetki belgesini alabilmek için, mesleki yeterlilik belgesine ihtiyaç olmaktadır. Bu belge ise sadece Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından temin edilebilmektedir. Bakanlığın yapmış olduğu yazılı açıklamada, 13 Şubat tarihinde Resmi Gazete’de bu durum yayımlanmış olup “İkinci El Motorlü Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkınad Yönetmelik” olarak başlık geçilmiştir.

Yetki Belgesi İçin İstenilen Şartlar

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen bu sistemin, ikinci el motorlü kara taşıtı ticaretlerinin daha güvenli, kayıtlı ve sistemli bir şekilde yapılması açısından önemli olduğu vurgulandı. İkinci el motorlı kara taşıt ticaretinde bulunan tacir ve esnafların, işletmeleri için yetki belgesi almaları gerektiği bildirildi. Bu belgelerin alınması için ise bakanlığın 2019 yılının 13 Ağustos tarihine kadar süre verdiği açıklandı. Paniklemeye gerek olmadığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 2018 yılının 13 Mayıs tarihinde belgelerin verilmeye başlayacağını ve 13 Ağustos 2019 tarihine kadar belgeyi alma süresinin olduğunu söyledi.

Belgeler Ancak Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan Alınabilmektedir

Yetki belgesinin alınabilmesi için, öncelikle mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmanız gerekmektedir. Mesleki Yeterlilik Belgesi ise ancak Meslek Yeterlilik Kurumu’ndan alınabilmektedir. Bu sistem, bazı esnaf ve tacirlerin, Mesleki Yeterlilik Belgesi yerine, yerine geçebilecek sertifika gibi belgeleri kullanmalarını önlemek adına ortaya konulmuş bir sistemdir. Maalesef bazı kurum ve kuruluşlar, durumu ticari bir hale getirip yetkisi olmadan Mesleki Yeterlilik Belgesi için sertifika ve eğitim veriyoruz diye esnafları kandırabiliyor.

Bu tür durumların önüne geçebilmek için de bu belge sadece Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından alınabilmektedir. Bu tür belgelerin doğru olması ve gerekli yerlerden onaylı olması çok önemlidir. Aksi takdirde işletmeye ceza kesilmektedir. Bugüne kadar gerçek veya sadece isim ile ikinci el otomotiv satışı yapmaya çalışanlar olduğundan, bu sistem Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP