DOLAR

32,3865

0.19%
EURO

35,0586

-0.1%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,25%
BİST 100

%
İkinci Öğretim Harçlarına Zam! Özel Okul Ücretlerine İndirim!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İkinci Öğretim Harçlarına Zam! Özel Okul Ücretlerine İndirim!

İkinci Öğretim Harçlarına Zam! Özel Okul Ücretlerine İndirim!

Resmi gazetede yayınlanan karara göre özel okul ücretlerinde kdv indirimi yapılırken devlet üniversitelerinde okuyan ikinci öğretim öğrencilerinin harç paralarına zam yapıldı. İşte detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
İkinci Öğretim Harçlarına Zam! Özel Okul Ücretlerine İndirim!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eylül ayına girmemizle beraber okulların gündemde ki sıcaklığını koruyor. Üniversitelerin açılmasına bir ay varken ikinci öğretimler için kötü haber geldi. Yapılan açıklamaya göre ikinci öğretimlerden alınan öğrenim katkı payına %8.6 zam yapıldığı açıklandı. Kararla ilgili detaylar haberimizde…

Harç Ücretleri Ne Kadar Olacak?

İkinci öğretim harç paraları bulunduğu okulun bütçesine aktarılmakta ve miktarı okula göre değişmektedir. Bu durum okunulan bölüme göre de değişmekle beraber yapılan zam miktarının önceki tutarın 3 katını geçmemesi gerekiyor.

Daha önce 2012’de yapılmış olan ikinci öğretim zamlarına bir yenisi 2020’de eklendi. Pandemi sürecinde ekonomik açıdan zor zamanlar geçiren aileler arasında bu zammın gerekli olmadığına dair tartışmalar yapılıyor. Geçen yıl harç parası 481 TL civarında olan bir öğrenci 2020 yılında 522 TL civarında harç parası ödeyecek fakat bu miktar okula ve bölüme göre değişiklik gösterebilir.

Özel Okullarda İndirim!

Resmi gazete de yayınlanan karara göre özel okul ücretlerinde %8 kdv indirimi yapıldığı fakat daha sonra bu indirimin %1’e kadar düşürüldüğü duyuruldu.Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal tarafından yapılan açıklamada “KDV indirimi direkt velilerin okullara ödediği ücretlere yansıyacak bir şeydir” dedi.

Bununla beraber özel okula 20 bin TL ödeyen veliler için 800 TL olan kdv ücreti düşürüldü ve bu indirimden vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerde faydalanabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP