İlk Defa Ev Alacaklar İçin Devlet Destekli Konut Kredisi Müjdesi! Başvuru ve Şartlar 2020

İlk Defa Ev Alacaklar İçin Devlet Destekli Konut Kredisi Müjdesi! Başvuru ve Şartlar 2020

İlk defa ev alanlar için sunulan TOKİ desteği nedir? E-devlet TOKİ başvuruları nasıl yapılır? Ziraat Bankası devlet destekli konut kredisi avantajları nelerdir? Devlet destekli konut kredisi almak isteyenlerin merak ettiği soruların cevaplarını araştırdık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
İlk Defa Ev Alacaklar İçin Devlet Destekli Konut Kredisi Müjdesi! Başvuru ve Şartlar 2020
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet desteği ile konut kredisi almanın 2020 yılı itibariyle belirlenen şartları, bir destek kredisi olması nedeniyle devlet kurumları tarafından belirlenmektedir. Devlet destekli konut kredisi kullanımları için belirlenen şartlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Anlaşmalı bankalar üzerinden konut hesabı açtırılması gerekmektedir.
  • Konut hesabının 3 yıl süreyle aktif tutulacağına dair bir anlaşma yapılması gerekmektedir.
  • Kullanılan hesaba aylık ortalama 1.000 TL tutarında düzenli olarak para yatırılması gerekmektedir.

Bu şartlar dahilinde ev almak isteyenlerin üç yıl öncesinden başlayarak minimum 43.000 TL tutarında peşinatı ellerinde bulundurmaları mümkün olmaktadır. Minimum tutarlar üzerinden 3 yıl boyunca 1.000 TL ödeme yapılması halinde devlet tarafından sunulacak destek ortalama 7.200 TL tutarında olabilmektedir.

İlk Defa Ev Alanlar İçin Sunulan TOKİ Desteği Nedir?

TOKİ aracılığıyla ilk defa ev alacaklar için verilen destek, özellikle yeni evlenecek ya da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik sunulmaktadır. Türkiye’nin 81 şehrinde yapılacak olan toplu konutlar, şu şartlar göz önünde bulundurularak uygun ödeme koşulları ile satışa sunulmaktadır:

  • TOKİ başvurusunda bulunanların başka evinin bulunmaması gerekmektedir.
  • 2+1 evler için 500 TL; 3+1 EVLER İÇİN 1.000 TL tutarında teminat yatırılması gerekmektedir.
  • Konut desteğinden yararlanabilecekler için konut fiyatının %10’u peşinat olarak alınmaktadır.
  • TOKİ başvurusu yapılan ilde minimum 1 yıldır oturuyor olmanın belgelenmesi gerekmektedir.
  • Aylık hane geliri 5.000 TL üzerinde olanlar için başvurular alınmamaktadır.
  • 25 yaşından küçükler için başvuruya onay verilmemektedir.

TOKİ desteğine başvuru yapmak isteyenlerin Ziraat Bankası ya da Halkbank kanallarından birisini kullanmaları gerekmektedir. Bu bankaların dışında TOKİ başvurusu yapılabilecek banka bulunmamaktadır.

E-devlet TOKİ Başvuruları Nasıl Yapılır?

E-devlet TOKİ başvuruları, vatandaşların bireysel E-devlet hesapları üzerinden yapılabilmektedir. Bu başvurular, daha önceki TOKİ olanaklarından hak kazanan kişiler için geçerli olmamaktadır.

Devlet destekli konut kredisi kapsamında değerlendirilmekte olan TOKİ başvuruları, E-devlet sistemi üzerinden ikametgahın bulunduğu ilin seçilmesi ve ardından başvuru sayfasına yönlendirilmesi ile devam etmektedir.

Başvuru sayfasında, kişisel bilgilerin ve şartlara yönelik soruların tamamlanması gerekmektedir. E-devlet üzerinden beyan edilen bilgiler, başvuru sürecinde doğru kabul edilerek devam etmektedir. Bilgilerin doğru olmadığının öğrenilmesi halinde hak iptali uygulaması yapılmaktadır.

Halkbank Devlet Destekli Konut Kredileri

Halkbank ile devlet destekli konut kredisi hizmetleri, faiz indirimleri ve uzun vade seçenekleri ile sunulmaktadır. Halkbank kredi olanakları, hem Halkbank müşterileri hem de başka banka müşterileri için sunulmakta olan olanaklardır.

Halkbank kredilerinde maksimum vade seçeneğinin 180 ay olduğu bilinmektedir. 180 aya kadar olan taksitlendirmeler, %0,99 oranında faizler ile geri ödeme planlarına yerleştirilmektedir.

Örneğin 120.000 TL tutarında konut kredisi kullanmak isteyen bir Halkbank müşterisi, 120 ay vade seçeneğini seçtiğinde, aylık olarak belirlenen geri ödeme tutarının 1,823,01 TL olduğu bilinmektedir.

Ziraat Bankası Devlet Destekli Konut Kredisi Avantajları Nelerdir?

Ziraat Bankası ile sunulan konut kredisi avantajları, devlet destekli krediler olmaları nedeniyle düşük faiz oranlarını içermektedir. Sunulan avantajlı hizmetler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Maksimum 180 aya kadar vade seçenekleri bulunmaktadır.
  • İpotek ve ek teminat sistemi ile kolaylıkla kredi kullanılabilmektedir.
  • Konut kredisi kullananlar için Hayat Sigortası ve Deprem Sigortası yapma kolaylıkları da bulunmaktadır.
  • %0,94 oranında faiz uygulaması olduğu bilinmektedir.
  • Kredinin yıllık maliyet oranı ise %12,13 olarak hesaplanmaktadır.

Devlet destekli konut kredisi hizmetleri sunan Ziraat Bankası üzerinden kredi kullanmak isteyen bir müşterinin; 100.000 TL tutarında bir krediyi 180 ay vade ile kullanması halinde, geri ödeme planlarında aylık taksitlerinin 1,154,24 TL olduğu bilinmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP