DOLAR

32,3904

0.21%
EURO

35,0719

-0.02%
ALTIN(gr)

2.324,80

0,24%
BİST 100

%
İlkokul Mezunları İş Sahibi Olabilecek İŞKUR Çalışmaları Sonlandırdı
  • Finans 365
  • Gündem
  • İlkokul Mezunları İş Sahibi Olabilecek İŞKUR Çalışmaları Sonlandırdı

İlkokul Mezunları İş Sahibi Olabilecek İŞKUR Çalışmaları Sonlandırdı

İŞKUR kurum dışı işçi alımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yeni açacağı ilanlarla vasıflı olma şartı aramayan kurum ayrıca bazı kadrolar için KPSS şartını da ortadan kaldırdı. 70 il için kadro düzenlemesi yapan kurum  u sayede vatandaşa çok büyük kolaylık sağladı. Kadrolar arasında memur alımı da mümkün olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
İlkokul Mezunları İş Sahibi Olabilecek İŞKUR Çalışmaları Sonlandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alım Şartları Zannedildiği Kadar Katı Değil

70 il için vasıflı-vasıfsız işçi alacak olan İŞKUR ilanlar için sitenin takip edilmesi gerektiğini belirtti. Başvurular için İŞKUR’a kayıtlı olmanın mecburi olduğunun altını çizen kurum başvuruların geciktirilmeden yapılması gerektiğini de ekledi. Pandemi sürecinde yaşanan iş yoksunluğunun önüne bu çalışma ile geçileceği tahmin ediliyor. Birçok ilde açılan kadrolar ile vatandaş çok rahat iş sahibi olabilecek. İş için başka illere taşınmaya gerek kalmayacak. Başvurular içinse hangi şartların gerekli olduğu belirlendi.

Açılan kadroların kendi özel şartlarını oluşturabileceği özellikle vurgulandı. Bu şartalara uyum gösteren kişilerin başvuru yapması gerekiyor. SGK’dan hiçbir şekilde aylık almamak şartıyla başvurular gerçekleştirilecek. TCK hükümlerine göre suça karışmamak, yargılamaya tabii olmamak ve ceza almamak da gerekiyor. İşlenen suç kapsamında kamusal haklardan men edilmemiş olunmasına başvurlar esnasında çok dikkat ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 18 yaş üzeri olmak ise her kadro için temel şartlar niteliğinde. Affa uğramış olmak başvuru yapmak için yeterli bir durum olmayacaktır. Başvuruları gerçekleştirmek için İŞKUR’a gidilebileceği gibi online şekilde de başvuru gerçekleştirilebilir. Online başvurular için İŞKUR’a kayıtlı olduğunuzu teyit etmeniz gerekiyor. Kayıtlı iseniz başvuru kısmından başvuru oluşturmak mümkün.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP