DOLAR

32,6031

0.39%
EURO

34,8266

0.25%
ALTIN(gr)

2.492,17

0,33%
BİST 100

%
IMF’nin Avrupa Direktörü Poul Thomsen: Türkiye Merkez Bankası tam bağımsız değil!
  • Finans 365
  • Finans
  • IMF’nin Avrupa Direktörü Poul Thomsen: Türkiye Merkez Bankası tam bağımsız değil!

IMF’nin Avrupa Direktörü Poul Thomsen: Türkiye Merkez Bankası tam bağımsız değil!

IMF’nin Avrupa Direktörü Poul Thomsen, Türk Merkez Bankası'nın tam bağımsız olmadığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
IMF’nin Avrupa Direktörü Poul Thomsen: Türkiye Merkez Bankası tam bağımsız değil!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

IMF’nin Avrupa Direktörü Poul Thomsen, merkez bankalarının şeffaf ve tam bağımsız olması gerektğini ancak Türkiye’nin Merkez Bankası’nın tam bağımsız olmadığını açıkladı.

Merkez Bankası bağımsızlığı hakkında açıklama yapan IMF’nin Avrupa Direktörü Poul Thomsen, “Türkiye’nin önünde bir dizi sorun var ve bunlardan biri, Merkez Bankası’nın uzun vadeli düşünerek değişen koşullara göre sürekli değerlendirme yapacak ve politikaları sıkılaştıracak şekilde tam bağımsızlığa ihtiyaç duyması” dedi.

AK Parti hükümeti daha kısa süre önce Merkez Bankası bağımsızlığı hakkında Türkiye’ye yapılan eleştirilere karşı sert bazı açıklamalar yapmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası hakkında yaptığı açıklamalardan ziyade Merkez Bankası hakkında kendi kararlarını kendisinin verdiğini açıklamıştı.

IMF’nin Avrupa Direktörü Poul Thomsen, “Son altı-yedi ayda gördüğümüz faiz artışlarını memnuniyetle karşılıyoruz fakat Türkiye’nin Merkez Bankası’nın, para politikaları, bütçe politikası ve daha fazla şeffaflık konularında tam bağımsız şekilde çalışmasına izin verilmesi önemli” dedi.

Türkiye ve IMF arasında hiçbir görüşme olmadığını ve Türkiye ile görüşme talebi olmadığını açıklayan IMF, Türkiye’den talep almadıklarını açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP