DOLAR

32,3843

0.18%
EURO

35,0035

-0.26%
ALTIN(gr)

2.324,40

0,23%
BİST 100

%
İnanılmaz Zamlar Kapıda İlk Hangi Devlet Desteğine Zam Yapıldı?
  • Finans 365
  • Finans
  • İnanılmaz Zamlar Kapıda İlk Hangi Devlet Desteğine Zam Yapıldı?

İnanılmaz Zamlar Kapıda İlk Hangi Devlet Desteğine Zam Yapıldı?

Vatandaşların gözü kulağı zam haberlerindeydi. Memurlar için yapılacak görüşmeler pür dikkat takip edildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
İnanılmaz Zamlar Kapıda İlk Hangi Devlet Desteğine Zam Yapıldı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan zamlar ülkenin kaderini değiştirecek kadar önemli bir yerde duruyor. Ülke genelinde alım gücü oldukça yükseldiğinden vatandaşa nasıl zam gelecek heyecanla bekliyor. Zamlara göre kendilerini ayarlayan vatandaşlar hemen hesap yapmayı da ihmal etmiyor. Zamlar sadece maaşlara değil devlet desteklerine de yansıtılıyor. Buna göre her devlet desteğine olmasa da acil olan ve çok talep göre devlet desteklerine ivedilikle am yapan devlet ilerleyen zamanlarda bu farkı diğer ödemelerde de kapatıyor. İlk etapta zam yapılacak ödemeden biri de evde bakım destek ödemesi oldu. Yaşlılarının ve engelli vatandaşların rağbet ettiği bu destek ödemesi daha önceden 1700 TL olarak ödeniyordu. Şimdilerde ise 1800 TL olarak ödeme yapılacağı konuşuyor. Zam gelecek diğer ödemelerin de hızlı şekilde açıklaması isteniyor.

Emeklileri Üzen Haber

Evde bakım destek ödemesi binlerce vatandaşın hayıtını değiştirdi. Daha kaliteli bakım almaya başlayan vatandaşların keyifleri e haylin yerinde. Yapılan zam ile de evde bakım konusunda daha üst bir seğmende geçebilecekler. Bu ödeme kişilerin yakın akrabalarına verilebiliyor. Anne baba haricinde 1. Dereceden yalın kim varsa onların bakımı üstlenmesiyle destek ödemesi verilmiş olacak. Öte yandan yaşlıların 65 yaş üstü olması ve sosyal güvenlik kurumlarının sağladığı haklardan yararlanılmaması olması gerekiyor. Engelli vatandaşlar içinse yaş sınıflandırması olmasada 18 yaşından küçük olan engelli vatandaşların ödemeleri ailelerine verilmiş olacak. Engelli vatandaşların engel durumu %40 ve üzeri ise, bunu doktor kontrolüyle de kanıtlayabiliyorsa kişi ödeme alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP