DOLAR

32,3227

0.21%
EURO

35,1464

0.03%
ALTIN(gr)

2.293,49

0,72%
BİST 100

%
İndirimli Emeklilik Yasası Geliyor, Yeni Torba Yasası Herkesi İlgilendiriyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • İndirimli Emeklilik Yasası Geliyor, Yeni Torba Yasası Herkesi İlgilendiriyor

İndirimli Emeklilik Yasası Geliyor, Yeni Torba Yasası Herkesi İlgilendiriyor

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren torba yasası ve getirileri son günlerde daha fazla konuşulmaya başlandı. Bu kapsamda yasa ile beraber Bağkur borçlarının silineceği de konuşuluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
İndirimli Emeklilik Yasası Geliyor, Yeni Torba Yasası Herkesi İlgilendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gününü dolduran vatandaşlar bu kapsamda daha erken emekli olabilecekler. Bilindiği üzere prim günü ödemeleri tamamlansa dahi vatandaşlar yaşları yüzünden emekli olamayabilir. Bunun önüne geçmek adına başlatılan ve beraberinde bir sürü avantaj getiren torba yasası sonunda yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında Bağkurluvatandaşlar bu yasa sayesinde daha erken emekli olabilecek.

Resmi Gazetede Açıklaması Yapıldı

Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yapılan açıklamaya göre, 7256 sayılı kanun ile beraber vatandaşlar devlete olan borçlar için yapılandırma kapsamında af alabilecek. Yasa ayrıca bir yandan da iş verenler ile çalışanlar arasında meydana gelen hakların düzenlendiği istihdam paketlerini de kapsıyor. İş verenler için devlet tarafından önemli teşvik adımları atıldı.

Özellikle de istihdam ile beraber işçilerin primlerini de devlet üstlendi, bu kapsamda yeni işçi alımı yapan iş verenler de prim ödeme yüklerinden kurtulacak. Yasa kapsamında prim ve vergi ödeme borçları da yapılandırmaya dahil edilecek. Bu sayede milyonlarca vatandaş borçlarını daha düşük enflasyon farklı ile ödeyecek.

Hatta borçlarını peşin ödemeyi tercih edenler bu farkın %90’ından kurtulacak. Ödeme yöntemlerinde taksitlendirmeyi kullananlar ise düşük oranlar ile kat sayı eklemelerine tabi tutulacak. 18 eşit taksit ödemeleri ile 2 ayda bir olmak üzere toplamda 36 aylık vade farkından yararlanma imkanı sunulacak. Bununla beraber vatandaş borçlarından kurtulabilecek, Bağkur prim borçları için 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapılmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP