DOLAR

32,5995

0.37%
EURO

34,8313

0.26%
ALTIN(gr)

2.496,43

0,50%
BİST 100

%
İnfo Yatırım 24 Ağustos Pazartesi Borsa Bülteni!

İnfo Yatırım 24 Ağustos Pazartesi Borsa Bülteni!

Borsada işlem gören şirketlerde yaşanan önemli gelişmeler. Pay alım satım bildirimleri. Piyasaları ilgilendiren gelişmeler ve haber akışı. İnfo Yatırım araştırma biriminin derlemiş olduğu günlük bültende yer alan önemli şirket haberleri ve gelişmeler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
İnfo Yatırım 24 Ağustos Pazartesi Borsa Bülteni!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ne Oldu?

Türkiye’de toplam coronavirüs vaka sayısı 1.217 işi artarak 258.249’a, hayatını kaybeden kişi sayısı 19 kişi artarak 6.121’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 237.165.

Fitch, Türkiye’nin kredini notunu ‘’BB-‘’ olarak teyit ederken, görünümünü ‘’negatife’’ indirdi.

Geçtiğimiz yıl Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alınmasının üzerine yeni bir S-400 sevkiyatı için anlaşma yapıldığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye savunma sanayisinde kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor

ABD Başkanı Trump, derin devletin coronavirüs tedavisinin ortaya çıkmasının başkanlık seçimleri sonrasına ertelenmesi için FDA üzerine baskı yaptığını öne sürdü.

Trump, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin coronavirüse karşı plazma tedavisine acil durum onayı verdiğini açıkladı.

Trump yönetiminin Astra Zeneca Covid-19 aşısı için seçim öncesinde acil durum kullanım onayı hedeflediği öne sürüldü.

Trump, Fox Business kanalına verdiği demeçte ABD ekonomisini Çin’den ayrıştırabileceklerini, Çin ile bağları koparabileceklerini söyledi

ABD Temsilciler Meclisi, 25 milyar dolarlık Posta Servisi tasarısını onayladı .

Kullanılmış cep telefonları ve tabletler, yenilenip sertifikalandırıldıktan ve ambalajlandıktan sonra “yenilenmiş ürün” olarak satışa sunulabilecek. Cep telefonlarının yenilenebilmesi için en az bir yıl kullanılmış olması ve veri trafiğinin bulunması gerekecek. Yenilenmiş ürün “yenilenmiş ürün garantisi” ile satılabilecek

Dünya genelinde coronavirüs vaka sayısı 23,4 milyon kişi olarak açıklandı.

Ne Olacak?

İçeride Turizm İstatistikleri açıklanacakken, yurt dışında önemli bir veri akışı bulunmuyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Haftanın son işlem gününde gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasındaydı. Erdoğan 19 Ağustos Çarşamba günü ‘müjde’ olarak nitelendirdiği açıklamayı yapacaktı.

Reuters, Türkiye’nin Karadeniz’de önemli bir enerji kaynağı bulduğunu ve bu kaynağın ticari olarak kullanılması halinde Türkiye’nin enerji ihtiyacında dışa bağımlılığının azalacağını iddia etmesinin yanında küresel piyasalardaki pozitiflik ile birlikte BİST100 endeksi %1,04 artışla 1.138 seviyesinden başlangıç yaptı.

Avrupa tarafında açıklanan PMI verileri beklentiler dahilinde gerçekleşti ve piyasalarda pozitiflik gün ortasına kadar devam etti. Zaman zaman BİST100 endeksinde kar realizasyonları yaşansa da endeks güçlü seyrini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına kadar korudu.

Erdoğan Ulusa Sesleniş konuşmasında sözlerine ‘Bugün tarihi bir müjdeyi paylaşacağım’ diyerek başlarken konuşmanın devamında müjdeyi açıkladı. Erdoğan, ‘Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih, Tuna 1 kuyusunda 320 milyar m 3 doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda.’ dese de açıklama piyasanın beklentisini karşılamadı. Piyasada beklentiler daha yüksek doğal gaz rezervinin açıklanması yönündeydi. Açıklama ardından endekste sert satışlar meydana geldi ve devre kesiciler devreye girdi. Özellikle enerji sektörü hisselerinde sert satışlar yaşandı. Dolar / TL açıklamalar öncesinde 7,20 seviyelerinde seyrederken açıklamalarla birlikte 7,34 seviyesine yükseldi.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününü %1,50 azalışla 1.110 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

Spor sektörü payları %1,82 değer kazanırken, elektrik sektörü payları %6,48 değer kaybetti.

Otomotiv Sektörü – Ocak – Temmuz döneminde toplam otomotiv üretimi yıllık %27 azalarak 636.757 adete, otomobil üretimi %24 azalarak 440.103 adete geriledi.

AKYHO & BFREN & RTALB – VBTS kapsamında şirket paylarına 7 Eylül’e kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda tüm paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta.

AEFES – S&P tarafından şirketin kredi notu ve görünümü teyit edildi.

ALBRK – Bankanın bağlı ortaklığı olan Albaraka Teknoloji’de yer alan tüm payların Albaraka Portföy Yönetimi İnovasyon Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na satıldığı açıklandı.

BURCE – VBTS kapsamında şirket paylarına 7 Eylül’e kadar tek fiyat işlem yöntemi getirildi.

CEMAS – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

DERAS – Tekirdağ Çorlu’daki 89 m 2 ’lik gayrimenkulün 90.000 TL’ye satıldığı, satış sonucunda 15.000 TL kar elde edildiği açıklandı.

DENCM – Şirket ile Çimse-İş Sendikası arasında sürdürülen 3 yıllık Toplu İş Görüşmesi Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığı açıklandı.

DNISI – Şirket paylarının halka arzı kapsamında 8.700.000 adet payın 3,52 TL fiyatla Borsa’da Satış yöntemiyle halka arzında talepler Perşembe ve Cuma toplanacak.

IHYAY – Şirket bağlı ortaklığı İhlas Haber Ajansı’nın halka arz süreci kapsamında, halka arz öncesinde mali yapısının güçlendirilmesi amacıyla sermaye artırımı yapılmasına ve Şirketin 40 milyon TL’ye kadar yapılacağı sermaye artırımına IHYAY tarafından katılınmasına verildiği açıklandı.

KARSN – İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eshot Genel Müdürlüğü tarafından açılan “170 Adet Solo Tip Dizel Otobüs ve 134 Adet Körüklü Tip Dizel Otobüs Alımı” ihalesi kapsamında, ihalenin en düşük fiyat teklifi veren katılımcı lehine sonuçlandığı açıklandı.

OZBAL – Sermaye artırımından elde edilen 40,9 milyon TL fonun 23,2 milyon TL’sinin banka kredi anapara, taksit ve faiz ödemelerinde, 16,0 milyon TL’si ile ana ortağa olan borç ödemesinde, 1,2 milyon TL’sinin ise tedarikçi ödemelerinde kullanıldığı açıklandı.

PAPIL – Halka arz kapsında elde edilen fonun 4,0 milyon TL’lik kısmının işletme sermayesi güçlendirilmesinde, 0,6 milyon TL’lik kısmının yeni AR – GE çalışmalarında kullanıldığı açıklandı.

SEKFK – 35 gün vadeli 40 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

TSPOR – Futbolcu Flavio Medeiros da Silva ile 4 yıllık sözleşme imzalandığı, futbolcuya 4 yılda 3,0 milyon euro ödeneceği açıklandı.

ULUUN – Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açılan Buğday Unu ihalesine verilen teklif kapsamında şirket uhdesinde kalan kısmının Kasım 2020 tarihine kadar verileceği açıklandı.

YGYO – Şirketin yapılan Genel Kurul’unda önemli nitelikteki işlem için 0,52 TL olan ayrılma hakkının kullanılmadığı ve Yeşil Global’in 22.175.293 adet payının alımına oybirliği ile karar verildiği açıklandı.

YYAPI – Şirketin yapılan Genel Kurul’unda önemli nitelikteki işlem için 0,51 TL olan ayrılma hakkının kullanılmadığı ve Ortadoğu Enerji’nin 120.489.790 adet payının alımına oybirliği ile karar verildiği açıklandı.

YKBNK – 140 gün vadeli 72,0 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

ZOREN – Şirketin de dahil olduğu Zorlu Grubu’nun yatırım politika ve stratejileri kapsamında, Zorlu Grubu şirketlerinden doğal gaz tedariki alanında faaliyet gösteren Zorlu Doğal Gaz Tedarik Ticaret A.Ş.’nin paylarının tamamının ZOREN’in %100 oranında bağlı ortaklığı olan Zorlu Enerji Dağıtım tarafından 208,5 milyon TL bedel karşılığında devralınmasına karar verildiği açıklandı.

BRMEN – Kanber Özcan tarafından 224.393 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,29’a geriledi.

DOCO – Attila Dogudan Privatstiftung tarafından 37,74 euro fiyattan 10.138 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %32,72’ye yükseldi.

FORMT –

Mustafa Sezen tarafından 6.283.074 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %0,17’ye geriledi.

Sezen Nur Sezen tarafından 6.283.074 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %8,27’ye yükseldi.

OSMEN – Osman Utku Bozdoğan tarafından 14,53 – 15,10 TL fiyat aralığından 6.372 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %1,38’e yükseldi.

SARKY – Sevgür Arslanpay tarafından 4,55 – 4,57 TL fiyat aralığından 22.500 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,20’ye yükseldi.

SILVR – Murat Ceheryan tarafından 3.184.553 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı sıfırlandı.

TGSAS – Burak Tanrıverdi tarafından 9,24 – 9,80 TL fiyat aralığından 237.348 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %22,06’ya geriledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP