DOLAR

32,3828

0.19%
EURO

35,0626

-0.11%
ALTIN(gr)

2.325,73

0,28%
BİST 100

%
İngiltere ekonomisinde Game of Thrones kaybı

İngiltere ekonomisinde Game of Thrones kaybı

Game of Thrones yeni sezonunun yayınlanması İngiltere başta olmak üzere tüm dünyada bazı ülkelerde ekonomik kayıp sebebi olacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
İngiltere ekonomisinde Game of Thrones kaybı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Game of Thrones yeni sezonu yayınlandı. Game of Thrones yeni sezonunu izleyebilmek için hastalık raporu alacak olan kişi sayısının dünyada 100 milyonun üzerinde olması bekleniyor.

Sadece İngiltere’de bugün Game of Thrones izleyebilmek için hastalık raporu alıp işe gitmeyecek olan kişi sayısının 3.1 milyon olduğu açıklandı.

ABD, Avrupa, Asya ve Ortadoğu’da Game of Thrones izlemek için rapor alarak işe gitmeyecek olan bu kişileri uyaran avukatlık ofisi ise hastalık raporu yerine işyerinden izin alınmasının yasal olarak daha iyi bir seçenek olduğunu ve hastalık raporuna ihtiyaç duyulmayacak olduğunu açıkladı.

İngiltere ekonomisinin 3.1 milyon kişinin izin almasından ötürü milyarlarca dolarlık kayıp yaşayacağı ancak bu kaybın hastalık ve diğer durumlar göz önüne katıldığında ekonomiye zarar vermeyeceği ve geri kazanılabilecek olduğu açıklandı.

Game of Thrones’u Türkiye’de izlemek için hastalık raporu almak dışında başka bir seçenek çoğu çalışan için bulunmuyor. Çalışanların hastalık raporu alması için belirli bir hastalıkları olması gerekmiyor, olası yorgunluk durumunda bile sağlık ocaklarından rapor alınması mümkün olan Türkiye’de Çin benzeri bir çalışma sistemi olmadığından Game of Thrones izleyen kişi sayısının 100 bini aşması mümkün.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP