DOLAR

32,3682

0.15%
EURO

34,9783

-0.3%
ALTIN(gr)

2.324,30

0,22%
BİST 100

%
İntibak Artışında Anlaşmaya Varıldı Katkı Payları Ne Olacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • İntibak Artışında Anlaşmaya Varıldı Katkı Payları Ne Olacak?

İntibak Artışında Anlaşmaya Varıldı Katkı Payları Ne Olacak?

Binlerce SSK ve BağKur emeklisi intibak kapsamında yapılacak 355 TL’lik zammı bekliyor. Edinilen bilgiye göre en kısa zamanda zamlar maaşlara yansıtılacak. Genel olarak ekonomik veriler takip edilirken olası artışlar da zamlara yansıtılacak. Yıl bitmeden düzenlemenin gelmesi bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
İntibak Artışında Anlaşmaya Varıldı Katkı Payları Ne Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜED’in de ilgilendiği bir konu olan intibak zammı 2000 yılından sonra emekli olanlarla önce emekli olanların eşitleneceği bir sistem. Katkı payları hakkında da açıklamalar yapan TÜED emekliler için ekstra masraf olan bu paylar konusunda da düzenlemeye gidilmesin istedi. Emeklilerin katkı payından muaf tutulması için gerekli çalışmaların yapıldığı açıklandı. Talep olumlu karşılanır ve hayata geçirilirse maaşlarda 355 TL artış söz konusu olacak. Düzenlemenim aynı unvanlı er ve aynı kadrolu çalışanları da kapsaması için kollar sıvamdı.

İntibak Yasasına Ek Olarak Başka Destekler de Söz Konusu

Mevcut sistemde bulunan katkı paylarının emekliler için riskli bir durum olduğu da eklendi. Özellikle sağlık hizmetlerinin aksamasına kadar gidebilecek durum emekliler sıkıntıya sokuyor. Vergi dairesi durumlarının kaldırtılması emekliler için olumlu bir gelişme oldu. Bu sayede maaşlara ek olarak %4 ila %5 oranında ek zam konulabilecek. SSK emekli intibağında ise durumlar çok değişiyor. İntibaklara destek olarak KEY ödemelerinin yapılacağı ayrıca 65 yaş üzeri için indirimli seyahat hakkı ve konut imkanı gibi imkanların sağlanacağı açıklandı. Maaşlar arasındaki orantısızlığın da en kısa zamanda intibakla beraber çözüleceği dile getirildi. Özellikle 2008’den sonra verilen maaşlarda kayıplar mevcut. Bu tarihleberaber uzayan çalışma süreleri maaşlara tam yansıtılmadığından ödemeler arası farklı maaş tutarları hesaplanmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP