İntibak Zammında O Gelişme Herkesi Heyecanlandırdı! 2000’den Sonra Emekli Olup…

İntibak Zammında O Gelişme Herkesi Heyecanlandırdı! 2000’den Sonra Emekli Olup…

ABONE OL
15 Ocak 2023 10:21
İntibak Zammında O Gelişme Herkesi Heyecanlandırdı! 2000’den Sonra Emekli Olup…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Beklenen intibak düzenlemesi emeklilerin yoğun takibi altında. Yakın tarihte düzenlemenin hayata geçmesi beklenirken çalışmaların hız kazandığı edinilen bilgiler arasında. Yıl bitmeden intibak düzenlemesinin şekil alacağı ve durumun emeklilere yansıtılacağı belirlendi. İşte detaylar..

2000 öncesinde emekli olanların kazandığı hakların 2000 sonrasında emekli olanların da kazanması için hukuki çalışmalara başlatılmıştı. İntibak düzelmesi ile sağlanacak bu düzenleme ile tüm emekliler eşit şartlarda emekliliğin keyfini çıkaracak. Bu eşitlik kendini daha çok zamlar üzerinden belli edecek. Özellikle sendikaların dikkat çektiği bu konuda çalışmalar hız kesmeden devam ediliyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde de gündeme gelen konuda birçok sendika söz alarak düzenlemenin gerekli olduğunu açıkladı. Ayrıca en kısa süre içinde sonuçlanması gerektiğini de sözlerine eklediler. Kurum farkından oluşan maaş farklarının da önüne geçecek olan intibak birçok emekliye eşit haklar sunacak.

2008 Sonrası Emekliler Düşünceli

Maaş farklarının telafisi için ek ödemelerin yapılması bekleniyor. Ek ödemeler ile biraz da olsa aradaki eşitsizlik ortadan kaldırılabilecek. Minimum fark olarak 50 TL maksimum fark olarak ise 355 TL öngörülüyor. Bu ödemelerinde intibak yasasıyla beraber yapılması düşünülüyor. Düzenleme ile 2000 yılından sonra emekli olanlar bir hayli rahatlayacakken 2008 sonrası emekli olanlar içinse yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulacak. Buna göre 2008 sonrası emekli olanlar 3 kola ayrıldı. SSK, BağKur, Emekli sandığı olmak üzere ayrılan emekliler artık bir çatı altında toplanmayı bekliyor. İntibak yasası birçok emeklinin beklediği ve sendikalarında takip ettiği bir konu. İlgili mercilerin bu konu hakkında yıl sonuna doğru resmi açıklamada bulunması bekleniyor.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, intibak yasasını 10 senedir beklediklerini hatırlattı. Meclis’in gündem maddeleri arasına girmesi gerekliliğine vurgu yapan Ergün, ’10 senedir intibak probleminin çözülmesini bekliyoruz. 2000 yılından evvelce emekli olanları içine alan İntibak Yasası, 2012’de çıkmıştı, ödemeler de 2013’te yapılmıştı.’

İntibak Yasası

Bu dönemde 2023 tercihleri evvel emeklilerin alım güçlerinin artırılması adına hükümetin intibak yasası amacıyla de ismim atabileceği ifade edildi. Genellikle taban aylık programı ile soluk alan emeklilerin intibak yasası ile daha da ellerinin bollaştırılması amaçlanabilir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (12)
  • Fatma

    Hakkımızı geri versinler. Memurlara nasıl 360ü ü veriyorlarsa. Anlamıyorum memur emeklisi ye aynı dünyada yaşamıyor uyuz. Markete gidince bize daha mı ucuz veriyorlar.

  • Kimse kim

    Bu intibak yasası yıllardır mecliste sürünüyor ama bir türlü geçirmediler işlerinemi gelmiyor yoksa bilerekmi yapıyorlar oda ayrı bir muamma maalesef.ama şuda varki eğer kendi çıkarlarına olsaydı şimdiye kadar elli sefer geçmişti meclisten ne diyelim ALLAH bildiği gibi yapsın inşallah hepsini

  • YILMAZ KARA

    İşçi emeklileri içinde intibak yaşadığının çıkmasını istiyoruz 7189 primim var en düşük emekli maaşı alıyorum yazıklar olsun.

  • Emekli 32

    2000 den sonra emeklilere intibak nedense secimlere uc bes ay kala gundeme geliyor secim bittigi gun fiyasko ama memurlar ne alirsa emeklileri de ayni hakki aliyor bu ssk lilar icin haksizlik ssk emeklileri dernegi ayakta uyuyor

  • Muammer

    Ne intibak be bayram ikramiyeleri yerinde sayiyo yüzde 30zam TÜİK _enag alım gücü vurmuş dibe masaallah asgari ücret altında emekli maaş Ağalar milletle iyi egleniyi hayırlısı olur inşallah

  • Vahdet

    İnşallah 10yillar sonra karar verilir,2009 emekli oldum,sanirim hakimi yediler,25 yil hep tavan ödemesi yaptim,vergi dilimim çok yusekti,çaliştiğımi vergi olarak ödedim!

  • Hasan

    Bayram ikramiyelerin sifirlamdi hiç kimse ondan bahsetmiyor

  • KAZIM

    2013 de çumhurbaşanımız atv de söz vermişti yıl 2023 halla intibak uygulanacak bu gişlede zor

  • HALİT

    3600 günden emekli olan 5500 lira minimum para alıyor 8.270 günde olan ortalamaya baktığınız zaman 13.000 lira alması gerekiyor asgari ücrete yapılan zam %57.4 işçiye emeklisine yapılan zam %30 bu kabul edilebilir bir şey değil ve kesinlikle de bir emekli olarak bunu kabul etmiyorum artı olarak şunu söylemek isterim ki Son 10 yılım yüksekten yatırılmasına rağmen 8.956 lira zamlı maaş çıktı son derece komik ve kaybedilmiş bir hak var özellikle net olarak şunu söylemek isterim ki yıllık enflasyon %130 yapılan zamlar buna göre yapılması lazımdı yapılmadı e bu da sandıklara yansıyacak tabii ki ek zam gelmezse

  • Kemal üner

    İnşallah bakalım

  • Metin Demir

    Ne 50’si, ne 355’i… Seneler önce bu rakamlardan bahsediliyordu. Şakamısınız siz!! Emekli başına minimum 1500 TL olması gerekiyor. Haksızmıyım!!!

    • KAZIM

      Bu gidişle zor çıkar sandıkta görüşürüz


HIZLI YORUM YAP