DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
İş Görmezlik Ödeneğine Ek 2 Yeni Ödeme Yapılacak Anneler Bu İşe Çok Sevinecek
  • Finans 365
  • Finans
  • İş Görmezlik Ödeneğine Ek 2 Yeni Ödeme Yapılacak Anneler Bu İşe Çok Sevinecek

İş Görmezlik Ödeneğine Ek 2 Yeni Ödeme Yapılacak Anneler Bu İşe Çok Sevinecek

Devlet anneler için 2 yeni ödemeye daha start verdi. Ana ödeme olarak kararlaştırılan iş görmezlik ödeneği ise tamamlandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
İş Görmezlik Ödeneğine Ek 2 Yeni Ödeme Yapılacak Anneler Bu İşe Çok Sevinecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre yapılması planlanan 3 farklı ödemenin 2 tanesi çalışan anneleri kapsarken geriye kalan 1 tanesi çalışmayan anneleri de ilgilendiriyor. Bundan dolayı çalışan anneleri kapsayan ödemelerin muhatap kurumu SGK olurken çalışmayan anneleri de ilgilendiren kurum aynı şekilde SGK olacak. Bunun ayırımını açıklayan devlet vatandaşları bir kere daha şaşırttı. Edinilen bilgiye göre çalışmayan annelere de verilmesi planlan ödeme doğum parası olarak açıklandı. Doğum parasından yararlanmak isteyen ailelerde anne çalışmıyorsa bile babanın muhakkak sigortalı olarak çalışması gerekiyor. Anne çalışıyor ise hamilelikten önce en az 3 ay çalışıyor pozisyonunda bulunulması gerekiyor. Doğum parası ilk çocuk için 300 TL ikinci çocuk için 400 TL ve diğer sıralamalar için sabit 600 TL olarak ödenecek ve periyodik olmayacak.

Asgari Ücret Baz Alınacak

İş görmezlik ödeneği ise doğum yapan anneler için verilecek bir ödeme olarak açıklandı. Doğumdan sonra anneler bir süre dinlenme ihtiyacı hisseder. İşe gidip gelememe durumu da bu süreçte meydana gelir. 40 gün lohusalık denen bir sürenin de varlığı ihmal edilmemelidir. Buna göre belli bir süre prim gün sayısı ödenen kadınlar iş görmezlik ödeneğinden yararlanabilir. Bu ödeme annenin maaşına göre şekillenecek ve 7168 TL olarak düşünüldü. Alınacak bir diğer destek ödemesi ise 202 TL olan süt parası olarak açıklandı. Süt parası da diğer ödemelerde olduğu gibi sağ doğan bebeklere ödenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP