İş Gücüne Katılımı Artırmak İçin Faizsiz Kredi ile Destek Sunulacak
  • Finans 365
  • Kredi
  • İş Gücüne Katılımı Artırmak İçin Faizsiz Kredi ile Destek Sunulacak

İş Gücüne Katılımı Artırmak İçin Faizsiz Kredi ile Destek Sunulacak

Son dönemlerde kadınların ii gücüne katılımı konusunda çalışmalar yürütülüyor. Devlet işgücüne dahil olmak isteyen kadınlar için eşsiz bir fırsat sunmaya hazırlanıyor. Buna göre katılım oranını %34’ten %41’ çıkarmak isteyen devlet faizsiz krediler ile kadınlara destek sağlayacak. 12 milyon ev hanımı olduğunun ve evde üretim için gerekli atılımların gerçekleşeceği de eklendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
İş Gücüne Katılımı Artırmak İçin Faizsiz Kredi ile Destek Sunulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İster Düşük Faiz İster Geri Ödemesi Kredi

Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile kadınlara destek verilmeye devam ediliyor. Ev hanımlarının evde üretip dış pazarda satmasına imkan sağlayacak bir paket üzerinde çalışılıyor. Buna göre 15 bin TL’ye kadar ulaşacak faizsiz duruma göre ise geri ödemesiz krediler verilecek. Krediler ile mikro üretime hareket geleceği düşünülüyor. Tasarlanan pakette birçok başlık da bulunuyor. Evde üretim ve mikro üretim göze çarpan iki önemli başlık olarak karşımıza çıkıyor.

Verilecek olan krediler için iki sene ödeme istenmiyor. Devamında ise 6 yılda periyotlar halinde faizsiz şekilde geri ödeme yapılacak. Bu sayede kadınlar borcun altında ezilmeden rahatlıkla kendi işlerini kurup para kazanabilecek. Kadın Girişimciler Derneğinin de çalışması ile kadınlara finansal destek sunulduğu gibi eğitim için de destek sunulacak. Birçok bankayla anlaşmaya varan dernek kamu veya özel banka fark etmeksizin faizsiz destek kredi için düğmeye bastı. KOSGEB ise 50 bin TL’ye kadar hibe vereceğini duyurdu. 50 bin TL’den sonrası ise 300.000 TL’ye kadar olan kısım için düşük faizli kredi yoluna gidecek. Bu şekilde gerekirse ödeme olmadan kadın işini kurabilecek ya da düşük bir ücret ödeyerek işlerini hızlandırabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP