DOLAR

32,3727

0.16%
EURO

34,9643

-0.32%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
İş Kuranların Borçlarını Devlet Mi Ödeyecek? Şartlar Neler?
  • Finans 365
  • Gündem
  • İş Kuranların Borçlarını Devlet Mi Ödeyecek? Şartlar Neler?

İş Kuranların Borçlarını Devlet Mi Ödeyecek? Şartlar Neler?

Kendi işini kuran vatandaşı devlet zor durumda bırakmıyor. Her sahada kendi işini kurmaya çalışan vatandaş, dışa bağımlılığı azaltan hamlelerinden dolayı devlet desteği görecek. Bu desteğin sınırları ve şartları görüşülmeye devam ediyor. Özellikle yerli üretim konusunda net olan devlet bu konuda yardımını esirgemiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
İş Kuranların Borçlarını Devlet Mi Ödeyecek? Şartlar Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOSGEB işbirliği ile sağlanan destekler ile birçok vatandaş iş kurmaya devam ediyor. Dönem dönem sağlana bu destekler ile 50 bin TL’ye kadar hibe desteği alabilirsiniz. Hibe desteğinin yanında faizsiz kredi seçeneği de vatandaşa sunulmaktadır. Desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşların bellibaşlı şartlara uyması ve istenen evrakları eksiksiz şekilde tamamlaması gerekmektedir. 18 yaşının doldurulması tüm hibe desteği alımlarında geçerli bir kural. Girişimci olunduğuna dair sertifikanın alınmış olması, bu desteği aldıktan sonra ne yapacağına dair iş planının olması da gerekmektedir.

Sertifika Sahibi Olmak Sanıldığı Kadar Zor Değil

Hibe desteğindenfaydalanılması için ayrıca kuruma kayıt olma şartı da aranmaktadır. Sertifika konusunda sıkıntı yaşıyorsanız Halk Eğitim Merkezlerinde verilen eğitimlere katılarak sertifika sahibi olabilirsiniz. Sertifika almanız için 32 saatlik eğitimlerden geçmeniz gerekiyor. Devlet desteği kapsamına giren iller de listelendi. Buna göre çamaşırhane işletmeciliği, kuru temizlemecilik, doğal cilt bakım ürünleri, bayilik açmak, cafe sahibi olmak, solucan gübresinin satışını yapmak destek kapsamındadır. Çamaşırhane açılacaksa çamaşırhanelerin yoğun olduğu merkezlerden çok bu işle tanışmamış yerlerde dükkan açılması tavsiyesi verilmektedir. Kuru temizlemeden farklı olarak kuru temizleme daha büyük şehirlerde memur çevrelerde ilgi görürken çamaşırhaneler öğrencilerin yoğun olduğu yerlerde rağbet görüyor. Risk oranı en düşük iş ise bayilik açmak olarak öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP