DOLAR

32,4834

-0.19%
EURO

34,9649

0.32%
ALTIN(gr)

2.436,34

0,56%
BİST 100

%
İşçilerin Yüzünü Güldüren Haber! Beklenen Ödemeler Sonunda Gerçekleşecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • İşçilerin Yüzünü Güldüren Haber! Beklenen Ödemeler Sonunda Gerçekleşecek

İşçilerin Yüzünü Güldüren Haber! Beklenen Ödemeler Sonunda Gerçekleşecek

Çalışanların yüzünü güldüren haber yayınlandı, işçiler bayram etti. SGK’dan sevindirici haberi alan işçiler bankalara koştu. Milyonlarca işçi bu zor günlerde paralarına nasıl kavuştu? İşçilerin gözü günlerdir SGK’dan gelecek müjdeli haberdeydi. Açıklama son dakika geldi ve haber sitelerinde en çok tıklananlardan biri oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
İşçilerin Yüzünü Güldüren Haber! Beklenen Ödemeler Sonunda Gerçekleşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilik için sıra bekleyen ve primlerini dışardan yatırmaya çalışan birçok işçi yaş engeli takıldıkları için hem paralarını hem umutlarını kaybetmişti. Bu durum hükümeti harekete geçirdi ve SGK en sonunda düğmeye bastı. Emekli olma hayali taşıyan pek çok pek çok işçi yaş şartını taşımadıkları için primlerini geri alamamaktan şikayetçiydi. Neyseki son haberle yatırılan para 22.000 bin üzerindeki olan tüm primler işçilere talepleri doğrultusunda geri verileceği söylendi.

SGK’ye göre emekli olabilme şartlarında verilen süre boyunca çalışmak ve prim ödemesini eksiksiz gerçekleştirmek gerekiyor. Emeklilik için gayet makul şartlar gibi görünse de ne yazık ki yaş şartını taşımayanlar için tüm bu haklardan mahrum kalıyorlar. Primler düzenli ödense de çalışma süresini tamamlayamayınca emekli olmak imkansız hale geliyor. Bu da pek çok işçiyi mağdur ediyor. Bu mağduriyeti gidermek isteyen kurum ise işçilerin yatırdıkları prim ücretini ödemeyi kabul etti.

SGK’ dan Primleri Geri Ödeme Hamlesi

Prim iadesini nasıl yapabilirim? sorusu pek çok işçinin aklını kurcalamakta. Emeklilikte yaşa takılanlar içinse bu büyük bir soruna yol açmakta. Kadınlarda 58 erkeklerde ise 60 yaş sınırını doldurmayan sigortalılar bu haklardan yararlanamıyor. Eğer emeklilik yaşına geldiyseniz ve daha önce ödediğiniz 22.000 TL üstü primlerinizi çekmek istiyorsanız en yakın SGK bürosuna giderek haklarınızı öğrenebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP