DOLAR

32,5965

0.24%
EURO

34,7522

0.21%
ALTIN(gr)

2.416,21

-0,66%
BİST 100

%
İşçiye Müjde Yüzdelik Dilim Açıklaması Yapıldı

İşçiye Müjde Yüzdelik Dilim Açıklaması Yapıldı

Taşeron işçi maaşlarını etkileyen noktalardan biri de yüzdelik dilimler. Yapılan düzenleme ile yüzdelik dilimler konusu açıklığa kovuşturuldu. Yapılan açıklama sonra işçi maaşlarındaki artış veya azalış da netlik kazandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
İşçiye Müjde Yüzdelik Dilim Açıklaması Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzdelik dilimlerin geri verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı edinilen bilgiler arasında. Düzenlemeden sonra işçi maaşınıneksik verildiğini düşünüyorsa bunu hesaplama suretiylebelirlemeli. İşçiye gerek kalmadan ilgili merciler tarafından re ’sen yapılacak olan hesaplamada işçinin de kendi hesaplarını yapması gerektiği belirtildi. Mevcuttaki maaşların 2018 yılı baz alınarak hesaplandığı ve doğal olarak 2019 ve 2020 tarihlerindeki oranlar arasında farklar oluştuğu açıklandı. Ek ödemelerinyapılması için baz alınacak süre 1 Ocak 2019 olarak belirlendi. İşçi maaşının eksik kalan kısmı 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren hesaplanacak. Ödem tarihi konusunda ise net bir açıklamada bulunmadı.

Emsal Karardaki Hüküm İşçi Lehine Kuruldu

Sendikaların da gündeminde olan bu konunun ilgili merciler tarafından tam vaktinde masaya yatırıldığı belirlendi. Eksik ödemelerin onlarındadikkatini çektiği ve buna göre bir teklif oluşturdukları da eklenen bilgilerden. Ek ödeme konusuna ilişkin açılan dava Ankara 44. İş Mahkemesinde görüşülüp karara bağlandı. İlgili kararın dosya numarası 2019/651 olarakdüzenlendi. İsteyen taraf bu dosya numarası ile dosyaya ulaşıp kararlarıinceleyebilir. Karar içeriği olarak ise tediye ve ikramiyelerin tam olarak ödenmesi üzerinden hüküm kuruldu. Davanın emsal niteliğinde olduğu ayrıca davanın vekalet ücretinin devlet tarafından karşılanması gerektiğibelirtildi. Emsal kararın ardından taşeron işçinin maaşı yeniden hesaplanacak ve ödemeler yeni meblağ üzerinde yapılacak. Ödemediği taktirde yasal yollara başvurma hakkı saklıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP