DOLAR

32,5237

0.31%
EURO

34,5896

0.24%
ALTIN(gr)

2.504,22

0,87%
BİST 100

%
İşçiyi Sevindirecek Müjdeli Haber Geldi!

İşçiyi Sevindirecek Müjdeli Haber Geldi!

900 bin işçinin uzun zamandır beklediği haber sonunda çıktı. Açıklamaya göre taşeron işçiye %20 oranında seyyanen zam uygulanacak. KHK ile kadroya geçmiş olan 4D’li işçilerin mali ve sosyal hakları ile ilgili gelişmeler devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
İşçiyi Sevindirecek Müjdeli Haber Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamalar arasında asgari ücrete yapılacak olan zamdan da bahsediliyor. Bu haber hastanelerde çalışan güvenlik görevlilerini kapsıyor. Güvenlik görevlileri 696 sayılı kanun hükmünde artık kargoya alındı. Bu duruma göre asgari ücretlerinde de %4 zam uygulanacak. Peki 4D’li taşeron işçilerin maaşlarına yüzde kaç oranında zam uygulanacak?

İşçi kadrosuna geçmiş vatandaşların asgari ücretlerinde zam yapılacak mı, yapılacaksa yüzde kaç oranında yapılacak uzun zamandır merak konusu olmuştur. İşçilerin zam ve sosyal haklarıyla ilgili mahkeme toplandı ve taşeron işçilerin toplu iş sözleşmesine dahil edilmesi hesaplandı. Yargıtay kararına göre işçi kadrosundaki taşeron işçilerin asgari ücretten biraz daha maaş almasına karar verildi. Fakat maaşlarında halen kesinti olan işçiler haklarını aramak için mücadele etmeye devam ediyor. Şimdi ise çalışma bakanlığı taşeron işçilerin toplu iş sözleşmesinde ne kadar teklif verecek merak ediliyor. Ancak Türk-iş talepleri de oldukça öneme sahip, %8 ila 10 veya %17.5 ila 20 taleplerinde bulunuyor.

Asgari Ücret Konusu

Taşeron işçilerin aldığı maaş asgari ücretin %25’i şeklinde olacak gibi görünüyor. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1 Şubat 2019 yılından itibaren kadroya geçen işçilerin ücretlerinin bu kapsamda zamlanacağını açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP