DOLAR

32,5909

0.35%
EURO

34,8301

0.26%
ALTIN(gr)

2.495,74

0,47%
BİST 100

%
İşe Geri Dönmek İsteyen Kadınlar Dikkat Bu Çağrı Sizler İçin
  • Finans 365
  • Finans
  • İşe Geri Dönmek İsteyen Kadınlar Dikkat Bu Çağrı Sizler İçin

İşe Geri Dönmek İsteyen Kadınlar Dikkat Bu Çağrı Sizler İçin

Devlet kadın istihdamına son günlerde çok önem vermeye başladı. Yapılan açıklamalar da bu durumu destekler nitelikte. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
İşe Geri Dönmek İsteyen Kadınlar Dikkat Bu Çağrı Sizler İçin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınların çalışması devlet açısından inanılmaz şekilde önem arz ediyor. İstihdam alanı oluşturan devlet bu alanlarda devamlı erkekleri görmekten baya sıkılmışa benziyor. Çıkarılan ödenekler ve kadınların çalışmasına yönelik kanunların artması ise bu duruma çok güzel bir örek İş verenlerin de büyük bir çoğunluğu kadınlar ş vermek istemese de devlet orada da kota oluşturmuş durumda. Belli bir yüzdelik arayan devlet iş verenleri de bu noktada destekliyor. Son yapılan çalışma kadınların çoğunluğu istidam alanına katılabilecek. İlk olarak çalışmak isteyen kadınlara bakıcı ve kreş desteği sağlanacak. Çocuğu 2 yaşına kadar gelen vatandaşlara hem kreş hem bakıcı desteği seçmeli olarak sağlanırken 2 yaşından büyük çocuklar için sadece kreş desteği sağlanacak.

Ödenekler Duruma Göre Ayarlanacak

Bakıcılar ise devlette kayıtlı olacak. Genellikle hatta ereyse bakıcıların tamamı kadın. Bu sayede çalışmak isteyen kadınlarla diğer çalışmak isteyen kadınlar birbirini bulmuş olacak. 425 TL nakit desteği sağlayacak olan devlet yaşanılan illere göre de fiyat belirledi. Büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar için devlet daha fazla ödenek ayırabilecek. Gerek bakıcıya gerek işte çalışmak isteyen kadınlar için şartlar oluşturan devlet çalışmak isteyen kadınlardan çalışılacak işin ya da kurulacak projenin belgelemesini istiyor. Ayrıca emekli olan kadınların bu haklardan yararlanamaması gibi bir durum söz konusu. Bakıcılar ise bakıcılık yapacakları aile ile aynı ilde yaşamak zorunda. Olası tüm durumlar gözetilerek karar verilen bu gelişme ile annenin de gözünün arkada kalması engellemiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP