İşini Kaybeden, İşsiz Kalan Vatandaşlara 3 Bin TL Maaş! GİS Başvuru

İşini Kaybeden, İşsiz Kalan Vatandaşlara 3 Bin TL Maaş! GİS Başvuru

İşsiz kalan, işini kaybeden kişilere işsizlik maaşı. Ekonomide yaşanan gelişmeler kapsamında işsizlik konusunda önemli bir uygulama başlatıldı. Bu kapsamda Genel İşsizlik Sigortası (GİS) ile işsiz kalan vatandaşlara 3 bin TL'ye işsizlik maaşı sağlanıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
İşini Kaybeden, İşsiz Kalan Vatandaşlara 3 Bin TL Maaş! GİS Başvuru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomide yaşanan gelişmelerin ardından işsizlik konusunda endişelere neden olmuştu. Bu kapsamda çok sayıda şirket bazı adımlar atmış ancak bazı işten çıkarılmalar yaşanmıştı. Bu kapsamda vatandaşlara işsizlik maaşı konusunda yeni bir seçenek sunuldu. Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

GİS İLE 3 BİN TL İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİRSİNİZ

Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan Bereket Sigorta’nın iş ortağı olduğu Genel İşsizlik Sigortası (GİS) vatandaşlara işsiz kalmaları durumunda maaş sağlıyor. Bu konuda GİS Genel Müdürü Cüneyt Demir uygulamanın nasıl işlediğine dair detayları paylaşmıştı. İşinden kendi isteği dışında çıkarılan vatandaşların yararlanabildiği bu uygulama kapsamında dair şu bilgiler paylaşılmıştı.

“İstem dışı işsiz kalan herkes, devletten işsizlik maaşı almaya hak kazanacak durumda ise bizden de işsizlik maaşı alabiliyor demektir. Bizimle yapacağı poliçe ile devletten alacağı işsizlik maaşına ilave olarak ayda 3 bin TL de GİS’ten işsizlik maaşı alabilecekler. 6 ay süre içerisinde daha düşük ücretle yeni bir işe girilmesi durumunda bile GİS kapsamı devam edecek ve aradaki maaş farkını GİS ödeyecek. Mesela GİS’ten işsizlik maaşı alan bir işsizimiz 3 ay sonra asgari ücretle işe girdi. 3 ay daha GİS’ten kendisine bin 400 TL civarında ödeme yapılarak, eline geçen rakam 3 bin TL’ye tamamlanacak”

KİMLER NASIL BAŞVURU YAPACAK?

GİS Genel Müdürü Cüneyt Demir uygulamaya başvuru yapacak vatandaşların nasıl bir süreç izleyeceklerini de açıklamıştı. Bu konuda bu uygulamadan yararlanan vatandaşlara çeşitli sigortalar yapıldığını aktaran Cüneyt Demir uygulama kimlerin nasıl başvuru yapacağını şu sözlerle açıkladı.

“GİS işsiz kalınan süre içerisinde bireyleri kazadan, deprem gibi doğal afetlerden, kritik hastalıklardan doğan risklerden de koruyor. GİS’liler, kritik hastalıklar, ölüm, kaza, deprem gibi konularda da her biri 60 bin liraya kadar teminatlı güvenceye sahip oluyorlar. Ayrıca istem dışı işsiz bırakılanların haklarını hukuksal olarak arama konusunda da GİS, 10 bin TL’lik hukuksal koruma güvencesi veriyor. Şartları uyan herkes başvuruda bulunabilir. İşsizlik maaşı ile ilgili devletin uyguladığı yasal çerçevede ve prim gün sayısında çalışması bulunanlar, gis.com.tr üzerinden poliçe yapabilirler. İsteyenler taksit seçeneklerinden de faydalanabilir. GİS’e katılımı takiben 3 ay sonrasında işsiz kalınması durumunda, 1 ay bekleme süresinin ardından istem dışı işsiz kalanlar maaşlarını almaya başlayabilecekler. GİS’te artan oranlarda poliçe bedeli ve buna karşı daha az veya fazla işsizlik maaşı yok. Tek bir fiyat var ve 3 bin TL işsizlik maaşı bulunuyor”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP