İŞKUR Aracılığıyla Devlet Desteğinde Şok Gelişme Duyan Kulaklarına İnanamadı

İŞKUR Aracılığıyla Devlet Desteğinde Şok Gelişme Duyan Kulaklarına İnanamadı

Devlet ile İŞKUR anlaşmaya vararak destek vermek için çalışmalara başladılar. Buna göre vatandaşlara günde 100 TL destek ödemesi yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:58
İŞKUR Aracılığıyla Devlet Desteğinde Şok Gelişme Duyan Kulaklarına İnanamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ancak yapılacak olan destek ödemesi için belli şartlar yürürlüğe kondu. Bun a göre vatandaşlar günlük 100 TL’yi elden alacak ve meslek edindirme kurslarına katılacak. Devlet vatandaşların hepsine destek ödemesi yaparken ülke ekonomisini de düşünmek zorunda. Buna göre iş yerleri kapanırken ve belli meslek grupları sıkıntı yaşarken vatandaşı tekrardan mesleklere yönlendirmek devletin işine gelecek. Bu sayede hem vatandaş günlük devlet desteği alacak hem meslek öğrenecek hem de devlet vatandaşlara devalı destek ödemesi yapmak zorunda kalmayacak. Mesleğini eline alan kişiler zaten destek almaya ihtiyaç duymayacak. Devlet destekli meslek edindirme kursları mesleğin türüne göre 3 ay ile 6 ay arasında değişecek. Eğer çok zor bir bölüm seçildiyse maksimum 8 ay ödeme yapılacak.

Yaş Sınırı Getirildi

Günde maksimum 5 saat çalışılacak olan meslek edindirme kursları için çok miktarda açıklama yapıldı. İlk olarak kurslara katılacak kişiler 15 yaşından büyük olmalıdır. Bu kişilerin maddi olarak sıkıntı da olması beklenmektedir ve üst yaş aralığı 65 yaş üstü olmaktadır. 15 ila 65 yaş arası tüm vatandaşlar bu kurslara başvuruda bulunabilir. Buna ek olarak kurs alınan mesleğe ilişkin çalışmalarda bulunulabilir. Ancak bu iş yeri 1. Ve 2. Dereceden akrabaların iş yeri olmamalıdır. Yine bu maddeye paralel olarak patronlar da 1. Veya 2.derecen yakın akraba olmamalıdır. Tüm bu şartları sağlayan vatandaşlar devlet desteğinden faydalanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP