İŞKUR Bu Projeye Destek Verecek Duyanlar Kulaklarına İnanamadı

İŞKUR Bu Projeye Destek Verecek Duyanlar Kulaklarına İnanamadı

Vatandaşlara destek olan devlet İŞKUR ile ortak proje yürütmek için kolları sıvadı. Buna göre kendi işini kuran vatandaşlara 45 bin TL destek sağlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
İŞKUR Bu Projeye Destek Verecek Duyanlar Kulaklarına İnanamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

45 Bin TL destek alacak kişiler için belli şartlar da belirlendi. Herkesin bu ödemelerden yararlanması beklenmiyor. Bu bağlamda belli başlı kişiler belli şartlar dahilinde ödemelerden yararlanmış olacak. Destek ödemesi olduğundan bu ödemenin geri ödemesi olmayacak. Bundan dolayı kililer rahatlıkla başvuru oluşturabilir. Destek ödemesinden yararlanacak kişilerin eski hükümlü olması veya engelli olması gerekiyor. Bu iki sınıf hariç diğer bireyler bu destek ödemesinden yararlanmayacak. Ayrıca ödemelerden yararlanacak vatandaşların 18 yaşından büyük olması da gerekiyor. İŞKUR’a önceden kayıtlı olan bireylere 45 bin TL ödeme yapılacak. Daha önceden kayıtlı olmayan bireyler kayıt yaptırdıkları taktirde ödeme alabilecek.

Engel Durumu Doktor Kontrolüyle Belgelenmeli

Kayıt yaptırmak için İŞKUR şubelerine gidilebileceği gibi online şekilde de kayıt yaptırmak mümkün olacak. Daha önceden kayıtlı olan ancak uzun zamandır işlem yapmayan vatandaşların kayıtları askıya alınmış olabilir. Onlar da online şekilde kayıtlarını aktif hale getirebilir. Başvuru yapacak engelli bireylerin engel durumlarının türü önemli olmayacak. Belli bir oranın üzerinde olan vatandaşların doktor raporu kayıt için yeterli sayılacak. Yüzde kırk ve üzeri engel durumu olan vatandaşların kolaylıkla destek ödemesi alabilecekleri belirtildi. Emekli olan vatandaşlara hibe desteği verilmeyecek. Devletten hiçbir şekilde destek ödemesi ya da maaş alınmaması gerekiyor. İş yerini nerede kuracaksa vatandaşa kurulacak yerde ikamet edilmesi istenen diğer şartlardan. İş kurmak isteyen vatandaşların girişimcilik sertifikasının olması da isteniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP