DOLAR

32,5245

0.22%
EURO

34,7737

0.08%
ALTIN(gr)

2.494,42

1,32%
BİST 100

%
İŞKUR MEK Kursları Günde 95 TL Veriyor!

İŞKUR MEK Kursları Günde 95 TL Veriyor!

İŞKUR tüm yurt genelinde başlattığı MEK kurslarıyla istihdama yönelik, kalifiye eleman yetiştirmeye devam ediyor. Bu kurslara katılan vatandaşlar günlük 95 TL cep harçlığı alıyor. Ağustos ayı itibariyle açılan kurslara online kayıt yapılıyor. İşte MEK kursları ve diğer ayrıntılar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
İŞKUR MEK Kursları Günde 95 TL Veriyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEK Kurslarına Başvurmak İçin Ne Yapmalıyız ?

MEK kurslarına katılmak isteyenler yaşadıkları bölgede yer alan kurslara başvuru yapabilmektedir. İŞKUR sitesi üzerinden görülebilecek meslek alanları ve açılan kurslar şunlardır.

Elektrik Pano Elemanı, Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı, Müşteri Temsilciliği, Geleneksel Bebek Yapımcısı, Bahçıvanlık, Aşçı Yardımcılığı, Medikal Maske İmalat İşçisi.

Bu listenin dışında açılan meslek gruplarını lgili kurslara başvuru yapmak isteyenler https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/aktif-isgucu-programlari/mesleki-egitim-kurslari/adres üzerinden başvuru şatlarını, https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1adreslerinden görebilirsiniz.

Mesleki kurslara katılım sağlanması durumunda günlük olarak belirlenen ücret almaktadır. İstihdam garantili kurslara fiilen katılımda günlük 60 TL, geleneksel mesleklerde katılımda günlük 40 TL, istihdam garantisiz işlerde günlük TL, İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arası çocuğu olan annelere günlük 95 TL ödenmektedir.

Nitelikli eleman yetiştirmek suretiyle, istihdamı zenginleştirmek için yapılandırılan bu kurslar katılım şartları sağlanmasıyla hayatları fırsata çevirmektedir. Sanayi kurslarına katılan 0-5 yaş aralığında bulunan, bakmakla yükümlü olduğu çocuklar için kadınlara aylık 400 TL ve Genel Sağlık Sigortası prim ödemesi ile iş kazasına karşı sigortası yapılmaktadır.

Mevcut şartlarda yaşanan işsizlik şartları düşünüldüğünde verilen eğitimler hem iş dünyasında belirli bir kariyere odaklanmayı sağlayacak, hem de katılımcıya maddi anlamda destek sağlayacaktır. İŞKUR bünyesinde oluşturulan bu yetiştirme programları özellikle üniversiteden mezun olup henüz çalışma imkanı bulamamış olan gençler için fırsat oluşturuyor.

Güncel ilanları takip edip, başvurularınızı yapmak için İŞKUR’a kayıt olabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP