DOLAR

32,4873

0.22%
EURO

34,5887

0.25%
ALTIN(gr)

2.480,92

-0,08%
BİST 100

%
İŞKUR Onay Verdi Ödeme Kararında Sona Yaklaşıldı

İŞKUR Onay Verdi Ödeme Kararında Sona Yaklaşıldı

Devlet vatandaşlara destek verirken bazı kanallarla bunu sağlayabiliyor. Açıklamaların yetkili ağızlardan gelmesi rahatlattı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
İŞKUR Onay Verdi Ödeme Kararında Sona Yaklaşıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devamlı gündemde olan destek haberlerine bir te3niis daha eklendi. Yapılan açıklamaya göre vatandaşlara destek verilmesi için tekrardan masaya oturan yetkililer anlaşmaya vardı. İŞKUR aracılığıyla verilecek destek ödemesi için tüm çalışmalar tamamlandı. Düzenlemenin hayata geçirilmesi bekleniyor. Yapılacak çalışmada kişilerin meslek öğrenmesi hedefleniyor. Hem meslek öğrenecek olan vatandaşlar hem de devletten destek alacak. Son dakikaya kadar bu haberi bekleyen vatandaşlar ise umutlarını artırdı. Meslek grupların ilişkin açıklama yapan devlet daha da şaşırttı. Ödemeleri minimum 100 TL olarak başlatacağını açıklayan devlet vatandaşların toplumda silinip giden mesleklerle yönelmesini bekliyor. Bu durumda istihdamın daha da artması bekleniyor. Toplumda silinip giden meslekler seçildiğinde kişilere daha fazla ödem verileceği ve o alanda hızlı istihdamın sağlanacağı belirtiliyor.

Ödemeler Günlük Verilmiş Olacak

Alt seviyede 100 TL alacak olan vatandaşlar aylık topla 3 bin TL alacak. Kişiler meslek öğrenirken aynı zamanda çalışabilecek. Çalışmalar ise asla akraba yanında almayacak. İster devletin bulduğu bir yer olsun ister kişilerin her hâlükârda birini tanımayan insanların çalışması önemsenecek. Bu desteğe katılmak isteyen vatandaşların 18 yaşından büyük ve 55 yaşından küçük olması önemseniyor. Emekli olup emekli aylığı alan vatandaşların destekten yararlanması mümkün olmayacak. Türk vatandaşı ya da mavi kartlı olunması da istenen diğer özelliklerinden. Kısa zaman içinde başlayacak başvurular için kişilerin İŞKUR’a üye olması gerekiyor. Üyelikleri olmaya vatandaşların bu destekten yararlanması mümkün olmayacak. Buna ek olarak ödemeler günlük yapılacağı da belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP