DOLAR

32,5676

0.14%
EURO

34,9750

-0.15%
ALTIN(gr)

2.439,32

0,14%
BİST 100

%
İŞKUR Yeni Alımları Duyurdu Vatandaş Akın Etti

İŞKUR Yeni Alımları Duyurdu Vatandaş Akın Etti

İŞKUR çeşitli kurumlarla ortaklaşa personel alımlarını hızlandırdı. PTT ile iş birliğine giden İŞKUR 55 bin personel almak için kolları sıvadı. Şartların belirlendiği alımlarda her kesimden vatandaşa kadro verilmesi kararlaştırıldı. Kimi alanlarda KPSS şartı aranmazken ilgili birimlerin bazıları KPSS şartını listeye ekledi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
İŞKUR Yeni Alımları Duyurdu Vatandaş Akın Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiyle beraber birçok vatandaş işsiz kalsa da İŞKUR bu süreçte birçok vatandaşı iş sahibi yaptı. Hızlı şekilde güncellenen ilanlara çok sayıda başvuru geliyor. Şartların önceden belirlendiği ilanlarda şartlara uygun olan vatandaşlar tercih ediliyor. Yoğunluğa ya da talebe göre ilanların süresi uzatılsa da genellikle alımların son gününde fazla esnemeye gidilmiyor. Bundan dolayı vatandaşlar başvuru yaparken ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. PTT ilanı ise en yeni ilan olacağından ilgili sayfanın en başında bulunacaktır. 55 bin kişinin alacağı önceden duyurulmuştu.

Kadrolar Net Olarak Belirlenmedi

Hangi kadrodan kaç kişinin alınacağı tam olarak belirlenmedi. Ancak kimlerin başvuru yapıp yapmayacağı site üzerinden yayınlandı. Buna göre İŞKUR’a kayıtlı vatandaşlar PTT ilan sayfasından işlemleri gerçekleştirebilecek. Online olarak işlem yapmayacaklarsa bile yine İŞKUR’a kayıtlı olma şartı aranıyor. İŞKUR’a önceden kayıtlıolup uzun süre işlem gerçekleştirmediğinizde İŞKUR üyeliğinizi askıya alabiliyor. İnternet sitesi üzerinden kaydınızı aktif hale getirme imkanı sizlere sunulmuştur. Bunlara ek olarak 18 yaşın üzerinde olanların başvuru yapma hakkı vardır. TCK maddeleri uyarınca memur olmaya engel olacak suçların işlenmemesi, teşebbüs edilmemesi, yargılama olmaması ve infazın gerçekleşmemiş olması da gereklidir. 18 yaş alt sınır olarak belirlenirken üst sınırda eklenmiştir. Buna göre başvuru yapıldığı tarihten itibaren 30 yaşından gün almamış olmak gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP