DOLAR

32,5448

0.01%
EURO

34,9806

0.38%
ALTIN(gr)

2.425,79

0,12%
BİST 100

%
İşsizlere Müjde! Diyanet İşlerinden Sevindirici Haber Geldi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İşsizlere Müjde! Diyanet İşlerinden Sevindirici Haber Geldi!

İşsizlere Müjde! Diyanet İşlerinden Sevindirici Haber Geldi!

Diyanet bünyesinde çalıştırmak üzere 5100 kişilik kadro açacağını duyurdu. Kamu personeli alanına giren bu alımlarla işsiz vatandaş hem iş hem kadro sahibi olabilecek. Detay ve tarihler konunda tam anlamıyla mutabakata varılmasa da temel şartların neler olduğu konuşulmaya başlandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
İşsizlere Müjde! Diyanet İşlerinden Sevindirici Haber Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KPSS Alt Limite Dikkat Edilmelidir

Çok çeşitli başlıklarda pozisyon açan Diyanet bu alanların hepsini doldurmayı amaçlıyor. Özellikle taşra teşkilatı için münhal şekilde yer alan bölge için gerekli şartları sağlayan kişilerin alımları ivedilikle gerçekleştirilecek. KPSS’nin şart koşulduğu alımlarda diğer bilgilere de önem verilecek. Ancak en temel şart KPSS olacak ve buradaki olumsuzluk başvuruyu anında iptal ettirecek. KPSS içinse belirlenen baraj puan 50’dir. 50’nin altı da hiçbir şekilde başvuru yapamayacak. Alım ilanları konusunda net bir durum olmasa da İŞKUR’un ilanlar kısmında süreci takip etmeniz mümkün.

Başvuruda bulunmak için başka temel şartlar da mevcuttur. İlk olarak halihazırda teşkilatlar içinde bulunmamış olmak gerekiyor. Buradaki temel kriter işsiz olunmasıdır. Ayrıca Diyanetle bağlantınız olmamalıdır. Hafız iseniz hafızlık kontenjanını da değerlendirmeniz gerekiyor. Pozisyonlarınoluşumuna göre bayan Kuran Kursu öğreticisi de olabilirsiniz. Devlet memuru olunacağından devlet memurluğunu zedeleyecek olay ve davranışlara girmemek gerekiyor. TCK 53 ve Memurlar için önemli olan hırsızlıkrüşvet görevi kötüye kullanmak suçlarından yargılanmamış olmak gereklidir. Diğer pozisyonlar için aranan özel şartlar elbette saklıdır. Genel şartlara ne kadar uyarsanız uyun özel şartlar da takıldığınızdabaşvurunuz yanar. Her kişi başvuracağı unvana başvuru yapma hakkı sadece bir tanedir. Bunun istisnası olaraksözleşmeliolanlardır. Onlar fesh yoluyla görevden ayrıldığında 1 yıl sonra başvuru hakkı doğmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP