DOLAR

32,3370

0.17%
EURO

35,1895

-0.01%
ALTIN(gr)

2.241,19

-0,09%
BİST 100

%
İşsizlik Maaşından Yararlanma Şartlarında Değişiklik
  • Finans 365
  • Finans
  • İşsizlik Maaşından Yararlanma Şartlarında Değişiklik

İşsizlik Maaşından Yararlanma Şartlarında Değişiklik

TBMM'ye sunulan torba yasada yer alan başlıklardan birisi olan işsizlik maaşı ile ilgili düzenleme kabul edildi. Böylece işsizlik maaşında değişiklik yapılmış oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
İşsizlik Maaşından Yararlanma Şartlarında Değişiklik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifinin görüşmeleri yapıldı. TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında söz konusu yasa teklinde yer alan işsizlik maaşı düzenlemesi kabul edildi. İşte detaylar.

İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI DEĞİŞTİ

TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri gerçekleştirilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifinin 25. ve 48. maddelerini kapsayan ikinci bölüm oylandı ve kabul edildi.

Kabul edilen bu maddelerde ekonomiye dair düzenlemeler bulunuyor. Bu düzenlemelerden ilki hayvancılık alanında. Düzenlemeye göre, hayvancılığın desteklenmesi kapsamında yurt içinde yetiştirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışından ve üreticilerden satın alınan sütün satın alma bedeli üzerinden alınan binde 1’lik pay kaldırılacak.

Söz konusu kanun teklifinde yer alan ikinci madde ise işsizlik maaşında yararlanma koşullarında oldu. Bu düzenleme ile işsizlik ödeneğinden yararlanmak için “son 120 günlük prim ödeyerek sürekli çalışma” şartı kaldırılacak, “hizmet akdine tabi” olarak çalışmak yeterli olacak. Böylece, 120 gün boyunca hizmet akdine tabi olmasına karşın devamsızlık hallerinden kaynaklı ödememe durumu ortadan kaldırılacak.

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP