DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
İşsizlikle Mücadelede Önemli Gelişme, Bu Fabrika İlanla İşçi Arıyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İşsizlikle Mücadelede Önemli Gelişme, Bu Fabrika İlanla İşçi Arıyor!

İşsizlikle Mücadelede Önemli Gelişme, Bu Fabrika İlanla İşçi Arıyor!

Özellikle pandemi döneminde işsizliğin artmasıyla beraber geçim sıkıntıları yaşanmaya başladı, OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise bu duruma çare olacak müjdeli bir haberle geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
İşsizlikle Mücadelede Önemli Gelişme, Bu Fabrika İlanla İşçi Arıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2014 yılında 1400 çalışanla devraldıkları Salihli Organize Sanayi Bölgesinde 2-3 ay sonra 10 binden fazla kişiye istihdam sağlanmış olacağı Belediye Başkanı tarafından belirtildi. Bu sayede işsizlikle mücadele eden kişilerin ilanla alınacakları açıklandı. 2021 yılının yaz aylarında 3. Etap çalışmalara başlanacak olan Salihli Organize Sanayi Bölgesi Salihli’nin Manisa’dan sonra en fazla istihdam ve üretim yapan ilçe olacağını vurguladı.

Şu an Sanayi Bölgesi 2. Etabında ve on binlerce vatandaşa istihdam sağlamak adına çalışmalar tam gaz devam ediyor. Yapımı tamamlanma aşamasına gelen OSB Yönetim binası ve inşaatları hızla yükselmeye devam ediyor, inşaat çalışmalarını inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya doğalgazın gelmesinin ardından Organize Sanayi Bölgesine olan taleplerin arttığını dile getirdi.

Doğalgaz Yatırımcıların da Önünü Açtı

Başka Kayda göreve geldiğinde Bölgede sadece 1400 kişinin çalıştığını dile getirdi, sözlerine şunlarla devam etti: “ 2014 yılında görevi devraldığımda Salihli Organize Sanayi Bölgesinde 1400 kişi çalışıyordu. OSB’ye şehir içinden bir tek araç girmiyordu. Sadece kendi servisleriyle personel taşınıyordu ve 2.etapta da sadece devlet tarafından alınmış hızlı kamulaştırma vardı önümüzde.”

Doğalgazın gelmesiyle beraber taleplerde adeta patlama yaşandı. Başkan Kayda: “ O kadar çok fazla müracaat oldu ki bize bu sefer seçmeye başladık. 60’ın üzerinde firma müracaat etti 44 tanesine yerlerini verdik. Altyapısı tamam, elektrik tesisatı, su tesisatı, kanalizasyonu her şeyi bitmiş olarak teslim ettik ve şuanda yerimiz bitti. 2. Etabı 3 kısma bölmüştük. Bir makine ağırlıklı, iki kimya ağırlıklı ve üç tarıma yönelik bir bölüm olarak bölmüştük.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP