DOLAR

32,3397

0.17%
EURO

35,2008

-0.01%
ALTIN(gr)

2.245,91

0,12%
BİST 100

%
İstihdam Kalkanı Paketinde Gençler ve 50 Yaş Üzerindekiler İçin Dikkat Çeken Detay!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İstihdam Kalkanı Paketinde Gençler ve 50 Yaş Üzerindekiler İçin Dikkat Çeken Detay!

İstihdam Kalkanı Paketinde Gençler ve 50 Yaş Üzerindekiler İçin Dikkat Çeken Detay!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İstihdam Kalkanı" paketinde, gençler ve 50 yaş üzerindeki vatandaşlar için istihdamı kolaylaştırıcı maddelerin olacağını söyledi. Konu ile ilgili yapılan açıklamanın detayları haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
İstihdam Kalkanı Paketinde Gençler ve 50 Yaş Üzerindekiler İçin Dikkat Çeken Detay!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “İstihdam Kalkanı” paketinde, gençler ve 50 yaş üzerindeki vatandaşlar için istihdamı kolaylaştırıcı maddelerin olacağını söyledi. Konu ile ilgili yapılan açıklamanın detayları haberimizde.

Bakan Selçuk, kısmi çalışma modeliyle kadınlar ile 50 yaş üzerindeki vatandaşların, iş ve aile yaşamı dengesini daha rahat sağlayabileceğini, kendilerine ve ailelerine daha fazla vakit ayırabileceğini söyledi. Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada genç istihdama büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Ayrıca korona virüs salgını sürecinde çalışma koşullarının değiştiğini, bu değişim sonucunda farklı çalışma modellerinin tercih edildiğini söyledi.

Bakan Selçuk’un konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Ülkemiz, dünyayla kıyasladığında kısmi çalışmada çok geride. Hollanda’da iş gücünün yarısı kısmi çalışmada. İsveç’te iş gücündeki her dört kişiden birisi kısmi çalışmada. Bizde ise oran yüzde 9,9 seviyesinde. AB ortalaması yüzde 18’lerde. İstihdam Kalkanı’nda gençlerin ve 50 yaş üzerindekilerin istihdamını kolaylaştırıcı maddeler olacak. Mevzuat anlamında çok sıkıntımız yok ama farkındalık sağlamak için bazı teşvikler sağlayacağız.”

Bakan Selçuk, kısmi çalışma modeliyle kadınlar ile 50 yaş üzerindekilerin, iş ve aile yaşamı dengesini daha rahat sağlayabileceğini, kendilerine ve ailelerine daha fazla vakit ayırabileceğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP