DOLAR

32,3527

0.26%
EURO

35,1696

0.02%
ALTIN(gr)

2.304,37

1,19%
BİST 100

%
İşverenler İçin Son Tarih 26 Eylül

İşverenler İçin Son Tarih 26 Eylül

Normalleşme desteği ile işverene sağlanacak kolaylıklar Bakanlık tarafından duyuruldu. Normalleşme desteği nedir? Kimlere verilecek? Bildirgeler nereye yapılacak?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
İşverenler İçin Son Tarih 26 Eylül
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşverenlere Destekler Hazır

Normalleşme desteği alma konusunda işverenlere yapılacak düzenlemelere ilişkin bilgi verildi. SGK prim desteklerinin 1000 TL civarında olduğu fakat Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasından yararlandığı oranda verileceğini söylendi. SGK primlerinin mahsuplaşacağı ve 6 ay ötelenen borcun 3 ayının SGK tarafından karşılanıyor gibi olacağı belirtildi. Prim desteklerinin normalleşme sürecinde işverene kolaylık sağlaması bekleniyor.

Normalleşme Desteği Bildirgeleri 26 Eylüle kadar Yapılmalı

Salgın tedbirleri kapsamında yarı zamanlı veya kısa süreli çalışma modeline dönen iş alanlarında çalışana kısa çalışma ödeneği ile maaş ödemeleri yapıldı. Maaş ödemeleri ile alakalı yükün bir bölümü işverenden alınmış oldu. Normalleşme ile çalışma hayatına dönüşler başladı. İşverenlerin kısa çalışma uygulamasından çıkarak üretime geçerek ve çalışanların tam ücretini ödeme konusunda da gayretli olduğunu belirtildi. Normalleşme desteği bildirgeleri için son tarihin 26 Eylül olduğunu söyledi.

Normalleşme desteği ücrete bağlı bir destek değil, SGK primlerinin mahsuplaşması ile ilgili bir çalışma olup, kısa çalışma ödeneği uygulamasından faydalanılan oranda prim ödeneği desteği olduğu da açıklandı. SGK primlerinin 3 aylık ödemesini 6 aya kadar ötelenmesi ile 40 milyarlık prim ertelenmesi gerçekleştirildi. Normalleşme desteği uygulamasının da ötelenen primlerin bir kısmının alınmayacağı bir uygulama olduğunu söylendi.

Bu arada işten çıkartmalara ve sözleşme fesihlerine izin verilmeyeceği bakanlık tarafından hatırlatıldı. Pandemi sürecinde hem çalışana hem işverene fon oluşturan İşsizlik ödeneklerinin önümüzdeki günlerde arttırılacağına ilişkin detayları veren yetkililer, fondan eksilen paranın karşılanması için işsizlik fonu kesintilerinin artabileceğini bildirdiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP