DOLAR

32,3526

0.3%
EURO

35,1325

-0.02%
ALTIN(gr)

2.306,20

1,27%
BİST 100

%
Kadın Kadına Kazanç Kapısı Olacak Buna Göre 2800 TL Anında Hesapta Olacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Kadın Kadına Kazanç Kapısı Olacak Buna Göre 2800 TL Anında Hesapta Olacak

Kadın Kadına Kazanç Kapısı Olacak Buna Göre 2800 TL Anında Hesapta Olacak

Kadınların iş gücüne dahil olması son dönemde daha da bir önem kazandı. Devlet özellikle anneler için destek paketi hazırlıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Kadın Kadına Kazanç Kapısı Olacak Buna Göre 2800 TL Anında Hesapta Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlar kadınlar için yeni bir kazanç kapısı olmaya aday. Devlet tarafından öngörülen sisteme göre annelerin iş gücüne katılımını yine kadınlar saplayacak. Devlet bakıcı desteği için düğmeye basarken bu bakıcıların kadın olması dikkatlerden kaçmadı. Son dönemlerde kadınlar arası dayanışma oldukça arttı. Bu dayanışmanın örneği olarak da devlet kadınları kadınlara emanet ederek iş gücünü artırmaya yönelik çalışmalara hız verdi. Buna göre iş gücüne katılmak isteyip çocuklarını düşündüğünden bir türlü katılım sağlamayan anneler için devlet kendi bünyesinde kayıtlı bakıcıları annelere yönlendirecek. Yönlendirme ile kalmayıp eğer çocukların yaşları uygunsa annelere 2800 TL bakıcı desteği verecek. Bu para devletin yolladığı bakıcıya verilmiş olacak.

Sınır Fiyat 2800 TL Oldu

Eğer mevcuttaki bakıcı ile farklı noktalarda uzlaşıp ücreti arttırdı iseniz geriye kalan miktarı kendi cebinizden karşılamak zorundasınız. Devlet sınır olarak 2800 TL vermeyi kabul ediyor. İlk etapta pilot bölge uygulaması olarak düşünülen sistem ilerleyen dönelerde istihdam alanlarında kadınların da az olduğu görülerek tüm illere yayıldı. Bundan dolayı başvurular belli illeri kapsamayacak. E Devlet üzerinden gerçekleşecek başvuru içi annelerin hızlı olması da gerekiyor. Bakıcı desteği almak için çocukların en fazla 24 aylık olması gerekiyor. 24 aydan büyük çocuklar içinse devlet kreş desteğini ortaya sürecek. Ancak kreş desteğinin ilerleyen günlerde yürürlüğe gireceği de belirtildi. Buna ek olarak bakıcılarla aileler aynı ilde oturmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP