DOLAR

32,3150

0.19%
EURO

35,0277

-0.31%
ALTIN(gr)

2.280,41

0,14%
BİST 100

%
Kadın ve Genç Çiftçilere Tüm Sigortalarda Yüzde 5 İndirim
  • Finans 365
  • Finans
  • Kadın ve Genç Çiftçilere Tüm Sigortalarda Yüzde 5 İndirim

Kadın ve Genç Çiftçilere Tüm Sigortalarda Yüzde 5 İndirim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kadın ve genç çiftçilere müjdeli haber verdi. Yapılan yeni düzenlemeler kapsamında açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tüm sigorta branşlarında oluşan primin yüzde 5'i oranında indirim yapıldığını belirtti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Kadın ve Genç Çiftçilere Tüm Sigortalarda Yüzde 5 İndirim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kadın ve genç çiftçilere müjdeli haberi verdi. Bakan Eşref Fakıbaba, konuya ilişkin açıklamasında, tüm sigorta branşlarında oluşan primin yüzde 5’i oranında indirim yapıldığını aktardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, doğal riskler karşısında bitkisel ve hayvansal üretimde oluşan mağduriyetlerin önüne geçmek amacı ile Tarım Sigortaları Havuzu’nun (TARSİM) 2006 yılından beri çiftçilere hizmet verdiğini ifade etti.

Başarılı Bir Tablo Çıkarıldı

Bakan Fakıbaba açıklamasında, ortaya çıkan ihtiyaçlar ve gelen talepler doğrultusunda devlet destekli tarım sigortasının kapsamının her yıl genişlettiklerini ifade etti. Fakıbaba, 2017 yılında başarılı bir tablonun çıkarıldığını vurguladı.

Primin Yüzde 5’i Kadar İndirim Yapıldı

Prim fiyatları ve muafiyet oranlarında iyileştirmelere gittiklerini vurgulayan Bakan Fakıbaba, bir çok özel uygulama ile desteklenen kadın ve genç çiftçiler için devlet sigortası sistemine katılımını teşvik etmek amacıyla tüm sigorta branşlarında oluşan primin yüzde 5’i oranında indirim getirildiğini aktardı.

Oranlar Düşürüldü

Habertürk’ün haberine göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba açıklamasında, arıcılık sigortasında prim fiyatlarını; sabit arıcılıkta yüzde 0,9 oranından yüzde 0,8 oranına, gezginci arıcılıkta ise yüzde 1,4 oranından 1,3 oranına indirdiklerini ifade etti.

Ayrıca Fakıbaba, kiraz üretiminde yağmur teminatı için uygulanan muafiyet oranını ise yüzde 20’den yüzde 10’a düşürdüklerini kaydetti.

1,8 Milyon Tarım Sigortası

Fakıbaba açıklamasında, geçen yıl 1,6 milyon tarım sigortası poliçesinin düzenlendiğini vurgulayarak, 23 milyon alanın ve 1,8 milyon arılı kovanın sigortalandığını vurguladı.

Bakan Fakıbaba, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Bakanlar Kurulu kararıyla 2018 yılında devlet destekli tarım sigortalarının yaygınlaştırılması, poliçe sayısının artırılması ve sigortalılık oranlarının yükseltilmesi amacıyla birtakım değişikliklere gidildiğini belirtti.

‘İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası’ Genişletildi

Çiftçilerden gelen yoğun talep üzerine düzenlemelere gidildiğini belirten Fakıbaba, “İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası” kapsamının genişletildiğini vurguladı. Fakıbaba yapmış olduğu açıklamasında, değişiklikler yapılan uygulamalar ile birlikte bu yıl buğdayın yanı sıra arpa, çavdar, tritikale, yulaf ürünlerini ve bu ürünlerin tohumluklarını da dahil edildiğini aktardı.

Yapılan yeni düzenlemeler ile bu ürünlerin dolu paketi dışındaki kuraklık başta olmak üzere, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem ve aşırı yağış risklerine karşı güvence altına alındığını belirtti.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP