DOLAR

32,5565

0.12%
EURO

34,9243

0.68%
ALTIN(gr)

2.432,77

0,01%
BİST 100

%
Kadınlar İçin Yeni Ödeme Paketi Başvuran Her Kadın Ödeme Alacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Kadınlar İçin Yeni Ödeme Paketi Başvuran Her Kadın Ödeme Alacak

Kadınlar İçin Yeni Ödeme Paketi Başvuran Her Kadın Ödeme Alacak

Devlet kadınlar için ödeme yapmaya devam ediyor. Edinilen bilgiye göre eşi vefat eden kadınlar başta olmak üzere farklı ödemeler yapılması söz konusu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Kadınlar İçin Yeni Ödeme Paketi Başvuran Her Kadın Ödeme Alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlar öncelikli olmak üzere birçok alan işçin devlet ödeme yapmaya karar verdi. Yapılan açıklamada asker çocukları ve yetim-öksüzler için de ödeme yapılması planlanıyor. Bu ödemeler için en kısa zamanda başvurular başlayacak ve en geç 1 ay için başvurusu onaylana vatandaşlara ödemeleri yapılacak. Yapılması planlanan ödemelerin içinde er ve erbaş aileleri de yer alıyor. Desteğe ihtiyacı olan er ve erbaş aileleri için 2 ayda bir ödeme yapılması planlanıyor. Bu dönemlerin tutarı 550 TL olarak açıklandı. Desteğe ihtiyacı olan asker çocukları içinse bu tutar 2 ay için 200 TL olarak belirlendi.

Sigortalı işe Geçilirse Ödeme Kesilir

En büyük yenilik eşi vefat eden kadınlar için yapıldı. Buna göre eşi vefat eden ve sigortalı olarak çalışmayan kadınlar için iyi ayda bir 650 TL ödeme yapılması planlanıyor. Yapılacak bu ödeme kadını sigortalı olarak işe başlaması durumunda kendiliğinden kesilmiş olacak. Ancak olası bir kesilmeme durumunda kadının bu durumu SGK’ya bildirmesi gerekiyor. Bu ödemenin amacı ise yetkililer tarafından izah edildi. Buna göre hiçbir haktan yararlanamayan kadınlar özellikle pandemiyle beraber inanılmaz şekilde mağdur oldu. Mağduriyet katlanarak artmasın diye eşi sigortalı çalışan ve sigortalı ölen tüm kadınlara devlet tarafından ödeme yapılacak. Kronik hastalığı olan vatandaşlar içinse devlet bakım ödemesi yamayı planlıyor. Buna göre1384 TL ödeme yapılması için devlet düğmeye basmış durumda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP