DOLAR

32,5871

0.33%
EURO

34,8258

0.2%
ALTIN(gr)

2.507,96

0,96%
BİST 100

%
Kadınlara Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Kadınlara Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Kadınlar girişimciler için devlet desteği almak artık çok daha kolay. İlk yapılması gereken en yakın KOSGEB birimine başvurmak. İşte haberin detayları...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Kadınlara Devlet Desteği Nasıl Alınır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlar girişimciler için devlet desteği almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının KOSGEB’e başvuru yapmaları gerekmektedir. KOSGEB kadın girişimcileri desteklemekte olup açacakları iş yeri için 150 bin Türk Lirasına kadar maddi destek vermektedir.

150 bin Türk Lirasının 50 bin Türk Lirası geri ödemesiz olup; 100 bin Türk Lirası geri ödemelidir. 2019 yılı itibariyle maddi destek miktarlarında artış yaşanması söz konusu olup 100 bin Türk Lirasının; 200 bin Türk Lirasına çıkarılması hedeflenmektedir.

KOSGEB Kadın Girişimci Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB kadın girişimci başvurusunu yapmak için öncelikle belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İstenen şartlar arasında temel olarak;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Yabancı uyruklu olmamak
  • Ev hanımı olmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Daha önceden KOSGEB’den ret cevabı almamış olmak yer almaktadır.

Bu şartları yerine getiren kadın girişimciler KOSGEB üzerinden KOBİ desteklerine başvuru yapabilmektedir. Desteklerinin onaylanabilmesi için öncelikle KOSGEB kursu olan uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak gerekmektedir. Bu eğitimin başarı ile tamamlanmasının ardından iş planı oluşturulması ve iş planının KOSGEB’e sunumunun yapılması gerekmektedir. Sunum sonucu KOSGEB ekibi tarafından başvuru sahibi kadın girişimciye haber verilecektir.

KOSGEB Kadın Girişimci Destek Miktarı

KOSGEB tarafından kadın girişimciler her zaman desteklenmekte olup toplam destek miktarı 150 bin Türk Lirasıdır. 150 bin Türk Lirasının bir kısmı geri ödemesiz olup bir kısmı geri ödemeli olmak üzere 2 gruba ayrılmaktadır. KOSGEB kadın girişimci destek miktarını şu şekilde açıklayabiliriz;

  • 2 bin Türk Lirası geri ödemesiz iş yeri açma bedeli
  • 18 bin Türk Lirası makine, malzeme ve donanım bedeli olup geri ödemesizdir.
  • 30 bin Türk Lirası işletmenin oluşabilecek diğer gider masrafları (kira, fatura, eleman vb.) için ödenmekte olup geri ödemesizdir.
  • Toplam geri ödemesiz destek miktarı 50 bin Türk Lirası olarak sınırlandırılmıştır.
  • 100 bin Türk Lirası ise sıfır faiz ile verilen bir kredi türü olup ödemeleri 2 yıl sonra başlatılmaktadır. KOSGEB kadın esnafa destek vermekte olup İŞKUR ile birlikte çalışmalarını yürütmektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP